Pullman Hotel & Resort Kuala Lumpur

Thursday, January 09, 2014

Asyik tertangguh ja entry yg ni.
Cerita masa cuti sekolah baru ni.

Balik daripada Melaka, singgah KL semalam. Last minute decision..macam biasa la keluarga kami ni. Yg selalu plan destinasi pertama ajer...yg lain2 tu bergantung pada keadaan....hehehe..bergantung pada poket jugak sebenarnya..

Aissshhhh....balik pada tajuk.
Masa atas highway dok berkira nak tidur mana....esok nak tuju mana...aku teringata promosi hotel ni kat kami a few week back. Rasanya masih on so call la aku kat hotel ni...Pullman Hotel Kuala Lumpur...lokasi kat Bangsar....tanya hubby...dia kata ok kottt..


Ni la dia muka depan hotel ni. Ni ambik gambar pagi esoknya. En hubby yg ambil kebanyakan gambar di sini....suruh masuk blog katanya...hehehhe....support isteri!!!...good!!

Masa sampai malam tu lebih kurang kul 830pm....baru aku perasan rupa2 dok sebelah ajer dengan HQ aku..hahhaa punye ler tak perasan patut la pun korang promote yer....


Reception counter...hotel ni baru sebulan lebih jer kot beroperasi so semuanya serba baru. Penghuni pun tak ramai.....jadinya bila budak2 ni masuk memang riuh ...
Dah namanya Pullman...nampak tak objek berbentuk org dok bergayut2 kat belakang tu...gaya macam tengaok berusaha panjat bukit pulak.....


Tempat breakfast. Cantik design dia. Makanan dia tak berapa banyak pilihan tp ok la tak la teruk sangat.



Aku suka tengok lanskap ni. Cantik.....boleh diterapkan idea ni utk rumah sendiri. 
Masa mlm ada lampu2 kecil diletakkan di atas pokok2 tu. Aku carik gambar yg belah mlm..ntah kat mana letaknya hehehe...


Kolam renang pun sunyi jer....
Anak2 tak berendam kali ni sbb mengejar masa ...lagipun ada yg selsema...so berendam dlm tub ajer laaa....


Bilik yg kami ambil deluxe ajer. Yg bestnya kat floor ni kami satu family ajer yg ader..hehhe....
Hubby tanya ...ada hantu tak?....huissshhhh...mulut takde insuran tau...
Ambil 2 twin bed. Bilik besar boleh letak 1 lagi katil single ni. Semua serba baru.....puashati la budak2 ni mengerjakannya.


Barang2 dlm almari.


First time jumpa hotel dlm bilik sediakan alat bersenam. 


Bilik air yer....hubby dah ambik gambar...letak jer la...
Dari katil boleh see through ke bilik mandi...hehehe....dan bilik air ni pintu dia jenis main tolak ajer tak boleh lock.....bahaya utk yg ada anak2..buatnya ko tengah syok2 membuang ke mandi ke...ditolaknya pintu tu...huuhuhu...amat bahaya...

Last but not least......suasana waktu malam dr bilik kami...
bila siang tu boleh nampak UM jugak....lrt ulang alik....

Ok la....cuma nak cari makan kenalah gerak jauh sikit.
Overall...kami puashati la. Hotel baru kan...harap service dia menten yer. Harganya pun reasonable la RM298 nett semalam...takder plus2 yer....

Boleh la kalau kena pi HQ aku lepak sini jer....5 min lagi masa meeting baru turun hotel..hehehhe









You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook