Mengisi masa lapang

Saturday, January 18, 2014

Mengisi masa lapang dengan kerja yg berfaedah....ayat popular masa kecik2 dulu. Sekarang pun dok selalu ulang pada anak2....
Semlm cuti thaipusam...cuti mmg best...kira berbakul2 baju boleh siap basuh dan lipat. Tinggal bakul yg nak kena iron aje tak surut2 lagi....hehehe...
Bukan nak cerita pasal baju...nak share pasal hobi yg satu ni. Actually lebih kepada hobi en suami....i follow -_-
Hubby memang suka tanam pokok ...terapi minda katanya...tp tak suka tanam yg rumit jagaannya. 
Smlm kami ke satu nursery pokok yg amat la luas mata memandang di kg bukit sarang ayam...on the way jalan besar nak ke baling. Kat kg ni aku tak nampak pulak org bela ayam ...hehehe....


Ni dia di bahagian orkid saja....punye ler banyak. Tak banyk yg berbunga..kalau keluar bunga mau pitam kami tak tahu nak pilih.





Ada pokok2 lain jugak. Tak pi ronda semua pun pi kat bahagian2 yg minat ajer. Ni barisan bunga2 kekwa...feeling mcm kat cameron highlands pulak..

Nanti nak kena pi repeat lagi nih...


Ni hasil tanaman kami. Dah berbunga ada 3 kuntum..cantik...

Kami sedang dalam mood kemas laman rumah***







You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook