Bina mahligai : Hari Kenduri 21122013

Friday, January 03, 2014

Sambung cerita kenduri...

Majlis berlangsung di Dewan Stadium Hang Jebat, Melaka.
Ok jugak la dewan ni, kemudahan lengkap dan bersih...tu yg penting.

Since kenduri dibuat secara catering takder le banyak sangat kerja ko nak kena adap. Tolong menyibuk ajer sambut org datang sbb yg datang tupun sedara mara dan jugak kawan2 kakak dan abg ipar yg rata2 aku kenal la jugak.  Dah aku yg dok jauh sekali dan jarang2 balik kg...jadinya ramai ler mencari nak jumpa....tanya khabar...dok mana...anak berapa.....keja mana...hehehhe...soalan favorite tu ....

Jom layan gambar....


Ni la pasangannya....muka letih dua2....biasa aaa.....namapun kenduri....


Ni bunga kat pelamin...gambar pun dah tunggang langgang....semua letak bunga segar. Tema purple putih....aku macam biasa memang tak ikut tema.....
Abis semua bunga2 ni jadi rebutan sbb cantik sangat.....



Pasangan atas kek.....


Adik pengantin perempuan....anak sedara aku la tu....
Nampak macam kembar tp bukan....udah rupa serupa nak wat camna kan....tinggi depa ni pun sama jer....ni la jugak bibik tolong jaga anak aku yg tengah melasak tu...kira masa kenduri tu aku boleh goyang kaki la ....budak kecik ni ramai yg melayan....


Huhu.....tulang kambing.....sedap.......


Makanan hari tu memang superb. Beriani gam dpd Johor......caterer memang import dpd Johor. Semua bahan dibawa dpd Johor dan kerja masak memasak buat kat rumah kak long aku....tak sempat pi tengok sbb dah tak larat ....

Ada lauk daging, kambing dan ayam...ikut kesesuaian la korang nak makan nasik dengan lauk apa....aku & hubby...of course la carik kambing.....sedap sehingga menjilat jari. 


Pasangan pengantin lama....ni la kak ngah dan abg ipar aku....saja seronok2 suruh depa posing lepas abis kenduri tu....bak kata org LEGAAAA.....dah selesai....


Gambar pengantin yg aku ambik dpd fb juru kamera. Moga berbahagia yer korang.....


Lastly...gambaq family yg tak berapa nak cukup. Ayah aku dah balik awal sbb tak larat ..kepenatan....anak sedara tak cukup kat situ...cucu2 pun tak de.....

Selesai cerita kenduri....pasni tunggu pulak sapa lagi nak naik pelamin.....2 tahun lepas giliran kak long aku sorang2 anak dia naik pelamin....ni dah giliran kak ngah aku pulak......aku....lambat lagi la.....dah namanya anak yg last...dah tentu la last2 jugak...hehehhe
Takper yg penting seronok bila ada kenduri2 ni....dpt berkumpul semua.....

You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook