Apa lagi nak naik ni?....

Wednesday, December 18, 2013

Sana sini sinun orang dok bercerita pasal kenaikan.  Kat mana2 media social pun ini la tajuk hot. Rakyat sudah kena!!!!!!

pada aku..harga gula naik...ok lagi boleh la tolerate....petrol naik...hmmmm dah start sedikit geram....ni bila tol pun sudah mau naik....ape cer......

Kenaikan petrol dan tol memang betul2 terkesan kat aku. Rasanya ramai yg rasa jugak....

Nak naik public transport?...dpd rumah aku nak ke pejabat rasanya mau makan masa 2,3 jam sbb nak kena tukar2 bas...pukul berapa nak suruh aku keluar rumah sedangkan dengan memandu kenderaan sendiri dlm masa tak sampai setengah jam aku boleh sampai ofis. Tu tak masuk kira public transport yg tak efisien.

Tol?...3 tol kena lalu pergi balik 6 kali kena bayar tol....bila tol sudah naik adusssss......memang sakit....

Kenaikan gula menyebabkan product makanan/minuman yg menggunakan gula juga naik harganya.....
Kenaikan petrol juga sedikit sebanyak menyumbang juga kepada kenaikan harga tambang pengangkutan awam

GST?....malas aku nak komen yg ni......

Lepas ni makin ramai la anak2 yg makin berkurang kasih sayang ibubapa sbb ibubapa terpaksa bekerja lebih keras cari pendapatan menampung keperluan keluarga....

haaaa.....tak mau komen banyak....ada mata...ada telinga ...ada akal...gunakan la dengan sewajarnya utk fikir..pilih....buat keputusan terbaik ......

Apa lagi yg nak naik...tunggu je la.....



You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook