Vespa ...terkenang pagi-pagi ni....

Monday, October 21, 2013

Hari Isnin...
Pembuka minggu.....ok hari ni cuaca cerah...harap sampai ke petang boleh kering semua baju-baju di ampaian.
Pagi ni aku terlewat ke ofis....merah punch kad dikkk...tp aku salahkan jam punch card tu la sbb cepat 5 min..jam aku belum cukup masa lagi...huuhuhu...1st time tahun ni dpt merah...

Apsal lewat ...siap awal sebenarnya ...lewat sbb tetiba DZ hari ni buat perangai tak mau pi rumah pengasuh. Menangis mendayu2 gitu....mak dia dengan cekal hati tinggalkan jugak dia..huhuuhu.
Ni gara2 petang semalam dia tidur dah lewat....jam 830pm baru bangun.....malam jadi cergas la...ibu dah ngantuk dia dok main lagi ntah kul berapa dia terlelap melayan upin ipin.
Jadinya bangun tadi buat perangai sbb tak cukup tidor...

Bila nak cepat2 ni alangkah bagusnya kalau aku boleh bawak motor....ehhh..ehh..memang boleh bawak motor tapi takde lesen bawak motor..hehe
En hubby tak benarkan aku bawak motor...
Ehh sekarang kan dah ada scooter ...vespa comel yg boleh ladies bawak. Cantik dan ayu jer kalau dpt try...hehehe

Ingat dulu masa sekolah rendah..abah bawak vespa ke sekolah. Abah seorang guru dan aku adalah pembonceng utama..hehe sbb aku ikut abah gi sekolah.
Pernah sampai tertidur2 atas motor...ye la ko...pagi2 naik motor...

(gambar google)

Gini la rupa vespa yg abah guna dulu. Best tau.....



You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook