Masih belum terlewat.....

Tuesday, October 22, 2013

Mari aku clearkan entry2 draft yg masih bersisa di sini. Kebanyakannya entry bergambar.

Sebelum terlalu lewat baru aku nak share cerita Aidil Adha yg lepas.  Lewat ke?....Tak per la yg penting aku nak notes kan di sini....blog aku kan?...hehhe..

Aidil Adha baru ni disambut di rumah sendiri anak beranak ajer.  MIL beraya di Sg Buloh rumah SIL so since cuti pun takde kat rumah ajer ler kami.
En Hubby kata jom kita main masak2.....

Apa juadah yg kami sediakan :


Pertama kali dlm hidup aku buat ketupat palas ni dpd A-Z.
Selalu aku tolong2 ajer MIL buat..
Main belasah jer...jadik hehhe..
Yang berbalut daun pisang siap berikat2 tu namanya pulut dakap.
Aku kenal pulut tu semenjak menjadi ahli keluarga En Hubby.



Rupa pulut dapat yg telah dipotong2 sedia utk dimakan.
Pulut dimasak mengikut resipi MIL.  Alhamdulillah menjadi.
Pertama kali jugak masak sendiri dgn kuantiti yg banyak. Selalu aku masak sikit jer....
Kali ni masak pulut tanpa campurtangan En Hubby...
3 kali kukus pulut tu....sedap :)


Rendang ayam. 


Nasi beriani...masak satu periuk kecil ajer....


Gulai/kari kambing....our favorite nyum...nyum....
Alhamdulillah selesai semuanya.
Dapat jamu family BIL yg datang bertandang sebelum pulang ke kampung.
Dapat berkongsi rasa dengan jiran terdekat.....

Ok meriah jugak Aidil Adha kami.
Dok rumah sambil makan2.....dah petang baru gerak keluar rumah memenuhi permintaan anak2 melawat ke kedai buku.....

Itu la cerita raya kami...hehhehehe...

You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook