Cerita Adik

Wednesday, October 02, 2013

4 hari tak berupdate..huuhuhu..i miss my blog.
Aku baru masuk kerja hari ni selepas sambung cuti 2 hari lagi -isnin & selasa
Adik DZ tak sihat ...demam dia on semula....buat ibu susah hati
Demam kali ni siap dengan muntah2 lagi....2,3 kali salin baju tidor malam...last ibu dpt perfume baru :)
Sabtu nampak cool sikit...ahad nampak macam seluruh badan penuh ruam....alamak...ibu ayah sudah risau takut adik kena denggi....denggi sedang merebak sekarang di area taman....2 hari sekali team fogging datang buat kerja..
Bawa ke klinik doktor suruh refer hospital...hmmm....ibu kata tunggu dulu since adik memang cergas dan selera makan ada....tak nampak tanda denggi walaupun keluar bintik2 merah...
Isnin awal pagi dah terpacak depan klinik pakar kanak2 ....jumpa doktor cerita semua....adik kena ambik darah utk buat testing....
Adik nangis sikit ajer....cepat2 bukakan upin ipin di handphone sebagai pengubat rasa...berjaya...adik kuat!!!
Doktor pun kata mungkin bukan denggi ....ianya juga salah satu tanda kwosaki A (betul ke ejaan?)..biasanya budak2 akan demam suhu yg tinggi lepas suhu turun badan akan penuh dengan ruam....
Petang dpt result ujian darah...yup...bukan denggi tapi level virus dlm darah adik tinggi....
Adik dah makin aktif dan selera makan ok
Selasa ...follow up lagi ke pakar & adik dah makin sembuh
Hari ni ibu kena kerja....adik dok rumah pengasuh.....



Adik cepat sihat yer....

You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook