Berhati-hati

Wednesday, October 30, 2013

Berapa hari tidak bersiaran?
Aku keletihan...hari ni baru masuk ofis. Semalam ambik off.
Penat sehh..travel same day ni...tambah2 umur yg dah makin banyak nih.
Tapi demi anak2 aku gagah jua.....

Byk story...tak mau tangguh nanti aku jadi malas.
Ingat story aku weekend baru ni pasal nak pi piknik?

Kami pergi..tak jauh..area Kulim jugak...kembali ke Sg Sedim.
Ini pun secara kebetulan. Anak kedua ku ada kem di sana...so adik ajak pi ambik kakak. Dah terlanjur ke sana..en suami kata jom la kita masak2 dan bakar2 ayam ke....
Aku OK..I follow...

Maka pagi2 tu aku masak la yg simple ajer...nasi lemak, sambal bilis, telur rebus dan perap ayam utk di bakar..sorry takde gambar...sibuk tak sempat nak snap sana sini..

Kena sampai Sedim sebelum jam 2pm sbb aku tak tahu lokasi sebenar kem yg anak aku join since sehari sebelum tu dia ke sana dengan bas yg disediakan oleh pihak PPD.


Ni la kem yg kakak dipilih utk sertai. Wakil sekolah...1 sek 2 org wakil. Anjuran PPD daerah Bandar Bahru/Kulim.


Penginapan di kem tersebut.

Dah sampai...aku nampak ada beberapa bijik kenderaan Pertahanan Awam turun naik kawasan air terjun. Ok la aku ingat diaorg ada teambuilding kot..
So misi mencari tempat kem diteruskan dan kami jumpa...lokasi agak tersorok memang sesuai utk buat kem kepimpinan dan seangkatan dengannya....

Jumpa kakak, tunggu dia abis gedebak gedebuk dekat pukul 4 jugak la baru boleh balik.
Huaa...perut memang lapar sangat minta diisi...
Terus naik balik ke tempat air terjun dan mula la carik lokasi.
Hairannya tak de ramai org...ada la 2, 3 family yg dok lepak2.

Air terjun Sg Sedim memang sungai berarus deras...laju sehh...memang bahaya so kalau nak pi tu memang main tepi2 jer la...
Tengah2 dok isi perut, dtg seorg penduduk kg situ bagitau pagi tadi ada org hampir lemas...hanyut....tp selamat.
Huuuuhuhuhuu....terus panggil budak2 naik walaupun depa hanya celup2 di tepian.
Bahaya...dan dimaklumkan jugak dlm beberapa bulan kebelakangan ni dah ada 4 kematian di situ....
Perghhhhh.....ok...kami teruskan misi isi perut...dok sekejap dan zassss...gerak balik.

Moral : nak pi main air terjun boleh tp kena betul2 berhati2...anak2 jgn ditinggalkan tanpa pengawasan...even yg dewasa pun jgn la rasa cam dah pandai...
kat area arus deras walaupun ko pandai berenang belum tentu ko boleh selamat...


You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook