YanG LamA Yang BaRu

Friday, September 27, 2013

Tiada yang lama tiada yang baru kan...
Yang lama memimpin yang baru bertatih....

Semalam kita dihamparkan dengan berita sedih kehilangan seorang pemimpin iaitu bekas MB Kedah Ustaz Azizan Abdul Razak...al fatihah utk beliau.
Berakhir sudah kisah beliau.....moga ditempatkan di tempat terbaik di sisiNya....

Bila terbaca any posting yg kawan2 post di fb berkaitan beliau...rasa tersentuh hati ni....sayu jer. 
Kita sendiri tidak tahu bila hari akhir kita dipinjamkan nyawa olehNya.
Nikmati la saat2 yg masih ada ni dengan perkara2 baik...yg menjadi ikutan bukan cemuhan.

Abis cerita sedih....

Pagi ni hujan ketika menuju opis. Nak jadi cerita parking pulak takde since ramai yang memandu kereta ke tempat kerja hari ni. Puas akak ronda 2,3 round baru jumpa 1 petak kosong....cepat2 parking dan bergegas utk pastikan punch card tak bertukar colour ..hehhe...fuhhh..lega another minute jer lagi....

Dulu....masa urusetia lama ..semua pengurusan boleh dpt parking dlm compound company...so aku tak la kalut sangat.
Urusetia baru ni...allocation petak parking hanya utk manager ke atas...yg lain2 adalah base kepada first come.....
Siapa la aku utk dtg awal since takde maid dan berkejaran dengan anak2..hehehe
So parking berbayar la jawapnya...
Yang lama dan yg baru.....

Masuk opis terus mengadap benda nih...



Ini la PA aku selagi bergelar pekerja di sini.....

kalau dulu masa belajar...

(gambar google)

Ni la PA aku yg setia.....ketak ketuk ketak ketuk...
Abis SPM cepat2 daftar kelas belajar menaip...hehehhe...

Tu la celoteh aku pagi ni..........hehehe



You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook