Kasut punyer cerita

Friday, August 23, 2013

Rajin pulak aku up cerita hari ni yer....

Rileks sat baru abis dicussion....hehe

Tajuk aper pulak hari2 jumaat ni cerita pasal kasut yer?...
Ni masa 1 day of raya hari tu.
Tengok saiz mesti dah tau sapa tuan punyer  kan
Kejadian berlaku di petang raya tu masa balik beraya rumah member.
Budak kecik ni bila masuk kereta suka tanggalkan kasut dia tak kira tempat. Selalu kasut dia tercampak kat tepi pintu kereta...so bila kita buka pintu kalau tak perasan kasut dia akan jatuh....kalau perasan aku cepat2 kutip balik...yg tak bestnya bila terlupa....dan kasut jatuh ke bawah...pastu mak dia pun tutup la pintu kereta..ayah masuk gear terus jalan....dan tertinggal la si kasut ni atas jalan.  Yg best lagi sebelah dok dlm kereta.....
Sib baik la kawan aku tu prihatin...(yg sebenarnya anak dia yg ternampak kasut comel ni....maceh yeop)...dia wasap aku....baru la aku perasan yg sebelah kasut dz dah takde. Oleh kerana dah malam dan aku malas nak patah balik umah member memandangkan nak mengemas beg utk balik melaka selepas suboh esoknya...maka aku suruh ajer member bawak ke opis nanti...

Kat Melaka singgah la pi carik kasut baru utk dz.
Jenis serupa juga color lain.....
Nak jadi cerita...lepas sehari pakai raya ketiga tu kejadian yg sama berulang lagi....kali ni aku mahupun hubby tak tahu kat mana terjatuhnya kasut tu...tinggal la sebelah jugak....kali ni tinggal sebelah kanan...masa kat bagan serai hari tu tinggal sebelah kiri....
Tensen mak tau....so malam tu aku biarkan ajer dz berjalan dengan kasut sebelah color merah..sebelah color biru....sementara nak carik kedai lain pulak ....huhuuhuu...
last sekali akak belikan ajer kasut yg ada zap2 tu keliling kaki dia...

tak pasal2 tambahan 2 pasang kasut utk dz di hari raya......hmmmm..


ni la yg asalnya.....lepas kawan bawak ke ofis ...aku bawak balik tunjuk kat dz...senyum lebar dia...terus pakai tak mo bukak....agaknya dia pun tak mo kehilangan kasut kesayangan dia nih hehehe.....





You Might Also Like

1 comments

  1. Zaman anak kecik2 dulu pun selalu kasut terjatuh merata pastu hilang! :-D

    ReplyDelete

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook