Langkawi Wild Life Park

Wednesday, July 10, 2013

Sedikit lagi cerita Langkawi.

dah berjalan dengan kanak2...dah semestinya minat nak tengok ikan, binatang, burung...tak kira la kat mana pun kau pergi.
Tak nak cerita pasal Waterworld sbb takde gambar nak upload sekali hahha....aku singgah WW hari nak balik tupun memenuhi permintaan irfan nak tengok ikan....tp hari tu dia demam pulak....demam2 pun layan jugak ke WW.

eh...dah lari tajuk. Aku nak cerita pasa wildlife park ni. Actually tak la wild sangat...byk spesis burung kat dlm ni...lepas gitu ajer...ada yg jinak dpt la ko rasa bagi makan...kalau tak ko tengok jer la burung berterbangan hehe..

Lokasi Langkawi Wildlife park ni ialah di Jalan Ayer Hangat ...lebih kurang 10 min drive dpd pekan kuah. Tiket masuk pulak :

Korang semua ada mykad kan so harga seperti berikut :
Dewasa - RM15 
Kanak2 (3-12 tahun) RM10

Antara gambar yg aku nak kongsikan kat sini...


Masa nak masuk entrance tu kan nanti ada la org yg jual makanan binatang 1 bungkus RM5 ke RM10 ...aku dah lupa la...dlm bungkusan tu ada macam2 jenis mknan yg sesuai utk binatang ni makan.  Kat luar sangkar binatang ni nanti ada la gambar makanan yg korang boleh bagi kat binatang yg korang tengah tengok tu...so kau cari jer la dlm bungkusan tu nak bagi apa....
Burung ni kan memilih tau...yg ni nak makan jagung ajer....ada sekor lagi nak makan kacang tanah ajer..ko bagi jagung dia pusing kepala tempat lain...dah tu abis kacang tanah kat dia ni sekor jer...


Peacock ni sombong tau....elok aku dtg dekat terus ekor dia jadi camtu...padahal sebelum tu elok jer dia kembangkan ekor dia buat catwalk.....
Ada sekor lagi...buat kembang ekor atas bangunan tandas....camna la aku nak ambik gambar...sabar jer la...


Merpati....
korang boleh masuk tempat merpati ni sambil bagi makan.....puas memujuk nak tangkap sekali adik dz datang semua terbang tinggi..hahha


Budak 2 org ni bukan main suka main dengan arnab ni....berebut2 nak bagi makan..dpt pulak bila si arnab ni dok ikut minta makan...
Kalau kat rumah tu...langsung korang tak ingat nak bagi arnab korang makan yer.....
sajer tau budak2 nih......

yang paling seronok sekali dok dlm ni adik dz la....tak kenal penat langsung....aku yg penat mengejar dia....ayah dia pandai...terus tak mo masuk kat park ni lebih rela tidor dlm keta...caj tenaga katanya sbb nak meronda sampai malam....
Sib baik irfan rajin melayan adik dia...boleh la mak rehat sekejap...

Apa lagi pasal langkawi.....banyak!!!!
Shopping??..adala sikit2 tambah koleksi....
Rasa tak puas walaupun dah berkali2 pergi....ada rezeki boleh datang lagi.....

1 tempat yg aku belum dpt pujuk en hubby utk pergi...cable car..hahha....

Dah abes cerita langkawi...



You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook