Jalan jalan taman mini malaysia Melaka

Thursday, June 06, 2013

Aku orang Melaka tp kalau korang tanya aku pasal melaka tak byk yg aku tahu. Since lahir sampai abes form 6 aku stay kat melaka, lepas tu ku dah mula merantau. Sesekali balik melaka memang aku boleh sesat hehe. 
Awal cuti sekolah ari tu aku ambil kesempatan melancong kat melaka. Bawa anak2 berjalan sbb selalunya kalau balik aku byk spend masa melepak ngan adik beradik lain...kali ni sempat la bawak budak2 ni berjalan. 
Utk memudahkan pergerakan aku stay kat Mahkota Melaka Hotel...berdekatan dgn mahkota parade senang nak berjalan kat area bandar hilir.  Budak2 ni bukan main seronok lagi. 
Tempat pertama kami pergi Taman Mini Malaysia...dah lama aku tak pergi kat sini seingat aku last dtg sini masa 2nd year study tupun sbb kawan2 ikut balik nak berjalan. Tak byk berubah pun ...penat jugak la menapak dlm tu...

Rumah Kedah.....siap ada bunga manggar lagi...


Budak ni pantang jumpa tangga. Ni tangga kat rumah melaka.


Kasut ni kat dlm rumah melaka...penuh ngan manik..cantik...


Rumah sarawak. Yg ni aku tak naik tangga dia tinggi.

Tak byk gambar yg aku ambik kat sini. Bekejaran dgn dz sama....
Last sekali sebelum keluar kami tengok persembahan kebudayaan...tp takde gambar...adik dzakwan dah delete semua huhuhu...moralnya: jgn bg budak kecik pegang hp...dia lagi bijak dpd  ko....
Nanti aku update lagi...dah abis dah lunch hour:)

You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook