Damai Laut Resort & Spa Lumut - entry 3

Monday, April 15, 2013

haha....macam byk cerita siap berentry2 bagai....
Actually aku nak pecah2kan mengikut gambar yg aku ada....nampak macam byk entry hehehe

Ok bab makan pulak......
Kalau korang baca review akt web ada yg kata tempat makan kat sini banyak lalat.
Aku tak nafikan memang ada lalat tp tak ler byk sampai datang berduyun2 masa korang makan.
Kadang2 jer hinggap la sekor kat meja korang.....nak buat macamana ....kita komen jer la kan minta2 pihak hotel prihatin terhadap aduan2 tersebut....tp aku rasa deme pun cuba buat yg terbaik utk pelanggan2.....

Kan aku bagitau tadi as member aku boleh beli siap2 voucher makan dgn harga member.
Bilik kami tak dtg dengan breakfast yer so kena beli voucher.  Sebelum aku terlupa kat area resort ni selain dpd bilik hotel, ada jugak jenis apartment dan villa...so tengok budget dan berapa ramai korang bawak....

Berbalik pada bab makan..breakfast dan dinner memang ada buffet. Lunch tengok keadaan kalau  ada team2 buat seminar/teambuilding  depa buat la buffet tp kalau takde diaorg buat ala carte ajer....biasanya lunch mereka yg menginap kat sini suka keluar ke pekan lumut makan kat luar ...ye la faham2 je la rate hotel kan.  Breakfast memang ramai...dinner pun ramai jugak.....

Makanan boleh la .....ada yg sedap ada yg so-so ada yg tak best......aku tak snap gambar masa buffet sbb sibuk melayan dzakwan kat meja makan.....

Ni gambar aku ambik masa kami makan lunch...ala carte.....hehhe beli voucher RM50 tp nilai voucher RM80..utk 2 org so aku beli 2 keping utk 4 org...nilai makan RM160.....memang macam2 boleh order sebenarnya......

Ni salmon grill....sedap jugak....hubby yg order tp aku yg makan hehehe

Kuey teow goreng.....yummy jugak....ada udang besar2....utk anak2 ..anak aku kata dolly kuew teow kat taiping lagi sedap hehhe

sate....kuah dia ok.. Perasan lilin yg dipasang tu......salah satu cara menghalang kedatangan sang lalat...he

Sup ekor + nasi putih untuk hubby

Ada lagi tp yg ni jer sempat aku tangkap.....

next : aktiviti

You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook