Damai Laut Resort & Spa Lumut - entry 1

Saturday, April 13, 2013

Hmmm...dah lama tak berupdate blog ni....hari ni ada masa sikit ....aku cuba yer update mana yg boleh.

Mula2 ni aku nak update pasal percutian di Swiss Garden Damai Laut Resort & Spa, Lumut pada cuti sekolah yg baru lalu ni. Cerita basi tp aku update jugak kat sini since ada yg bertanya.

Ini adalah kali ke 2 kami ke sini.  Memula tu dpt bilik free bila korang sign up as a member of swiss in vacation club. Yer en hubby dah sign in sebagai member...so bila nak bercuti akak punyer kerja la utk plan ke mana. Yang dekat di Damai Laut ni la. Sebagai member korang still kena booking awal jugak sbb kalau last minute memang takde kosong ler jawapnya. Aku booking kat sini 2 months before.....
Aku tak la ambik platinum member...gold sudah ler...dpt bilik deluxe pun dah kira ok sbb bilik dia agak luas ....sumbat semua.

Kalau nak ke sini....kalau dpd KL rasanya boleh ikut ipoh..sitiawan....aku dpd utara so masuk ikut tol Changkat Jering dan teruskan perjalanan ke Lumut.  Lokasi dia sebelum Lumut.....
Kalau korang nak ke sini make sura korang pelan betul2 specially bab makan. Kat sini takde kedai2/gerai2 makan yer kecuali yg dekat hotel ajer. Nak ke pekan Lumut dlm setengah jam - 40 min jugak.  Damai laut ni memang agak jauh ke dalam jugak la.....since aku member so aku boleh beli voucher makan murah byk dpd terus walk in. So kami ke sini 3d 2n memang dok memerap dlm ni ajer.....

Last year aku pergi jalan masuk ke sini dlm proses pembaikan...memang sengsara nak gerak masuk dgn jalan berbatu2nye...dgn gelapnyer....hehehe  serious tau memang gelap. Tapi kali ke 2 ni dah byk berubah. Jalan dah diturap cantik,,,,,lampu jalan dah ada.....

Overall kalau korang nak cari tempat berehat2....santai2 ngan keluarga....aku recomend la kat sini....memang rileks betul tak fikir pasal shopping...tak fikir pasal nak lawat sana sini.....rehat ajer....petang2 tengok laut.....

Ni kot kolam renang....besar tau kolam dia ...byk bahagian...tp kalau org ramai..semua tempat penuh....tak kira masa diaorg ni berendam  .....ada jer org kecuali masa kolam tutup ajer....


Damai Laut suasana malam.....kalau kena gaya dan cuacanya memang best bersantai kat area luar ni sebelah malam.....


next : update pasal bilik...

You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook