Cerita hujung tahun

Friday, December 28, 2012

Bila tiba hujung tahun .....merupakan musim yg sibuk utk buat final report, final team assessment, nak buat penilaian prestasi staff, dan yg penting penilaian prestasi sendiri....kalau nak rasa bonus, kenaikan gaji...buatla betul2.....company tempat aku kerja ni takde bonus di hujung tahun. Kalau ada rezeki tunggu bulan April atau Mei ...kalau performance agak kurang...tengok je la org lain senyum sampai telinga.....

Tu bab kerja...bab family macam2 jugak...

Hujung tahun ni takde cuti2 jalan2 utk family.  Kesian anak2 aku.....sebagai pengubat nya aku & hubby bawa anak2 ronda2 kawasan berdekatan ajer bila tiba hujung minggu. Tunggu tahun depan kalau keadaan poket mengizinkan boleh la pi cuti2 lama sikit.
Seminggu dua ni jugak kami sibuk menyediakan persiapan utk anak2 kembali ke sekolah.  Abang Irfan akan ke tingkatan 1 tahun depan....alhamdulillah dpt tawaran ke sek berasrama penuh di utara ni jugak .....tak la jauh mak ayah nak pi jengok. Dpt panggilan pertama...so tak perlula nak merayu2 lagi dah......tiap2 hari dok sogok dia dengan small motivation talk - kenapa kena masuk asrama?...how to spend yr time kat situ?..how to handle yr timetable kat situ?...ada jugak kawan2 yg tanya ..kenapa nak suruh anak masuk asrama.....hmmmm.....terpulang pada pendirian masing2.....
Barang2 keperluan byk yg dah ready..ada sikit2 lagi yg nak kena tambah...utk afiah dan amira....pun cuma tinggal sikit2 lagi.....buku2 dah siap beli .....huh..bila hitung2 semua banyak jugak yg terbang ...kempis poket dibuatnya.....so lepas ni kena start menabung semula utk persiapan hujung tahun depan.

Adik DZ...so far ok jer kat rumah pengasuh....senang hati aku tengok tiap2 kali hantar dan ambik DZ boleh tersenyum.....lega sangat2....penat jugak layan budak sorang ni....boleh tengok dia dok rehat diam kat satu tempat masa minum susu dan tidor ajer..lain anak lain perangai....yg lelaki dengan cara lelaki dan perempuan dgn cara perempuan......

Membebel pulak pagi ni yer......entry tanpa gambar saje melepas gian nak update blog hehhee....
Esok aku mula cuti panjang lagi.....kat kedah 1hb dah mula sekolah....aku nak kena confirmkan semula perkhidmatan van sekolah anak2...kelas KAFA..bayar yuran.....dan yg seangkatan dengannya....

So korang yg rajin jengok2 kat sini....kalau takde entry sampai tahun depan..aku ucapkan SELAMAT TAHUN BARU 2013....moga azam korang 2012 dah tertunai..mana2 yg tak tunai lagi tu boleh carry forward 2013.....

You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook