Maidless

Friday, November 23, 2012

Salam semua...lama tak mengupdate kat sini walaupun hari2 aku jengah masuk....tu pun scroll laju2....nak blogwalking pun tak sempat.

Ada ke yg tunggu cerita aku?...hehe..perasan sekejap kat situ !!!

Tengok tajuk mesti korang boleh agak kenapa aku tak update kan.
Ye..aku dah takde maid sekarang ni....semua kerja sila buat sendiri.  Aku dah hantar maid aku balik ke kg halaman dia pada cuti sebelum deepavali hari tu.....lega....walaupun belum cukup 2 tahun tapi lega bila dah hantar balik. Kenapa lega?....hmmm..biar la kami ajer yg simpan cerita...tak baik cerita pasal org kan.....:)

Kami dah decide tak akan ambil maid baru utk sementara waktu ni atau utk selamanya......tempoh bertenang.  Cuma penat sikit la nak cover semua kerja dan kena pandai manage masa ...takde lagi nak berileks lama2.....alhamdulillah anak2 & hubby byk menolong...so ringan sikit kerja yg ditanggung.
Tapi memang kalau dah tengah malam tu dpt bantal sure pengsaannnnnnn......

Dz aku hantar ke rumah pengasuh sekarang ni...mujur ada yg sudi nak jaga......
Tiap2 pagi dz gembira tak terhingga bila dpt pegang stereng kereta dengan ibu...tp bila sampai depan pagar rumah pengasuh....mula la terjerit2 tak mau lepas tangan...haru betui...tp sbg ibu bekerja ...keraskan hati ajer aku tinggal kan dia...mujur jugak rumah pengasuh tu tak berapa jauh dpd rumah kami....

Banyak cerita yg nak aku kongsikan...tp nanti2 lah dan for sure bila aku publish cerita2 tu....korang rajin korang baca ajer la walaupun dah basi...hehhe...

Alhamdulillah baru2 ni keputusan UPSR abang Irfan dpt 5A....syukur sangat2.....moga anak ibu terus berusaha utk berjaya.....

Ok la...sekadar melepaskan gian mengupdate  blog......nanti jumpa lagi!!!

You Might Also Like

2 comments

  1. tahniah utk anak akak sebab dapat 5A. bangga jadi seorang ibu. :)

    ReplyDelete
  2. Tahniah. Lega rasa ank dpat y diimpikan. Tanggungjwb ibu untuk pstikn ank2 berada dilandasan y btul. Psl xder mai, support org keliling amat penting.

    ReplyDelete

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook