Ayam masak merah

Saturday, October 27, 2012

Anak2 aku suka makan ayam...tiap2 minggu macam wajib pulak ada menu ayam. Aku pun kadang2 dah tak tahu nak pusing menu apa nak masak ayam ni. Paling senang goreng pastu masak kicap atau masak halia.
Ronda2 blog org....jumpa resepi ayam masak merah kat blog ana suzana. Gamaknya ayam masak merah  ni memang masakan kegemaran org banjar kot....hubby pun org banjar dan kalau ada kenduri di kg nya memang mesti ada ayam masak merah.  Selalu aku masak ayam masak merah ni simple ajer.....tp try jugak resepi ni sbb macam ada kelainan sikit cara dan bahannya. Actually dah 2,3 kali jugak follow cara si ana ni....memang sedaplah..tambah2 kalau kau simpan semalaman..dia lagi mesra rasa....umpphhh....


Ni yg aku masak ......eheh..gambar ni macam terbalik la....hahaha..memang aku terlupa nak rotate kan...tak pe la...nampak jugak rupa ayam kan hehe...

Resepi dan cara memasak korang boleh terjah kat SINI LA
Macam biasa aku kalau ikut resepi org lain memang aku rajin sungguh ubah2 bahan2 dia ikut citarasa aku....yg aku buat ni tak berkuah sangat.....kering sikit....sedap bila gaul dgn nasi panas2....

Terima kasih yer dik ana suzana.....nanti2 akak nak copy resepi yg lain2 pulak....

You Might Also Like

2 comments

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook