Bomba masuk taman...

Friday, September 28, 2012

Kejadian ni masa cuti raya hari tu..dah lama ekk baru masuk blog hehe..

Selalu dok dengar ajer keta bomba neng nong neng nong ..lalu depan mata....tp hari tu dia masuk taman da...
Masa raya hari tu kan cuaca panas sesangat...memang pokok2 pun kering la. Area rumah aku memang dikelilingi oleh pokok2 menghijau....dpd kecik sampai ke pokok2 getah....
Hari kejadian tu aku dan hubby tengah bersiap2 nak kluar...elok keluar pagar...nampak kat sebelah belakang rumah tu asap hitam lain macam jer...tak la banyak tp luar biasa la...so kami decide pusing ikut jalan belakang.
Rupa2nya jiran2 belakang tu tengah bersusah payah memadamkan api yg semakin marak kat area depan rumah mereka....area tu dulu kebun pisang yg dah tak diusahakan ...so memang pokok ajer le kat situ....huhuuhu...aku tengok api tu dah makin merebak ke depan...cepat2 suh hubby call bomba....dlm 15 min pastu baru la dengar bunyi bomba datang....diikuti dengan deretan motor dpd jiran setaman....aku pun sibuk jugak..tepon anak2 kat rumah suh dtg tengok bomba buat kerja..hehe..sabor je la....
Kejadian berpunca dpd bonda kepada salah satu rumah kat situ yg tengah kemas2 depan rumah, bila dah kumpul2 tu dia nak bakar...tak sangka pulak merebak....huhuuhu...bahaya sungguh bermain api....kesian kat autie tu tak berani keluar rumah dia masa bomba datang.....lain kali auntie kena lebih hati2...(hehehe...macam la auntie tu baca blog aku ni...)
Apapun kita semua kena berhati2 dgn api ni...kecil jadi kawan besar jadi lawan....





Ada gambar bomba ni jer...masa ni aku tengah dukung dzakwan..gambar ni ambik kat phone hubby jer...tengok la deretan pokok2 tu..jiran2 kat depan tu memang dah risau dah takut merebak...kat tengah tu memang api dah mula merebak tp terkawal....

You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook