Blues ke hari ni?

Monday, September 24, 2012

Blues ka Monday ni?....
Hehe..tak la blues sangat biasa2 ajer...tp still Monday akan ada juga sedikit kelam kabut sana sini..
As today....sayang betul nak tinggalkan bantal pagi tadi...hujan selebat2nya sejak jam 3 pagi lagi...sampai sentap jugak la suiz elektrik kat rumah tu dengan dentuman guruh yg kuat....dz terjaga terus peluk aku kuat2 ..hehe..dah tau takut yer dik?....en hubby kena la bangun pi petik balik suis tu kasi menyala semula lampu kat rumah....dan bila hujan2 begini.....aku dengan sukarela nya tidak berminat utk pergi mana2 yg perlu bermalam....sbb nya takut eletrik putus ...kesian stok ebm yg ada..dah la semakin menyusut....huhuuhu

Melalut pulak.....apa sangkut dengan tajuk ri ni?
Aku sekadar nak menulis ajer pagi2 ni....sementara menjalankan tugasan lain...email sedang di download....jangan buang masa.....hehhe

Berbalik pada tajuk - hari ni aku taklah blues sangat sbb kerja2 dah semakin tersusun kat rumah....walaupun aku ada maid tp mostly kerja2 memasak dan urusan anak2 aku yg buat.  Lantas..apa guna maid?....Untuk tugas2 kasar ....tunggu habis kontrak ajer sebelum dihantar pulang.

Hari ni bermula kembali rutin menyediakan juadah tengahari utk anak2, bukan la bermakna hari2 cuti aku tak memasak tapi bila hari berkerja ni aku kena plan in advance.....so kena susun balik menu2 ringkas utk dinner, breakfast dan lunch......semalam petang dah penuhkan semula stok mentah utk 2,3 hari.....
Pagi tadi bersarapan dengan spaghetti olio...dengan sup cendawan. Sebungkus terus aku buat.....cover utk tengahari sekali...petang nanti baru bermenu lain. Untuk dzakwan pulak....mlm semalam dah siapkan sup sayur utk nya pagi tadi buat bubur nasi ajer....boleh tahan si kecik tu makan sekarang....bila dah bertambah2 makan ni pengambilan susu kurang sikit...so boleh lah bertahan ebm mu itu utk beberapa bulan lagi.
Since dz wean off sendiri ni....aku cuba aturkan jadual pemakanan yg lebih baik utk dz....masih dengan susu ibu....dan ibu dgn tertibnya mematuhi jadual pengepaman 4x sehari.....moga diberi kemudahan selagi mampu.

Cukup dulu...nanti bercerita lagi....

You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook