Dah tak lama lagi...

Thursday, August 16, 2012

Assalamualaikum semua.....

Lama nye aku tak mengupdate kat sini. Sibuk sesengat walaupun kadang2 tu ada cerita nak kongsi bersama tp bergelut dengan masa utk update di sini...last2 tinggal begitu ajer.
Rata2 kat fb bersusun2 ucapan selamat hari raya diterima.....kat opis pun sama...berderet2 email masuk dengan ucapan selamat berhari raya....
Aku pulak dlm sibuk2 org bercerita pasal raya boleh lagi kena attend training pagi tadi...siap mengantuk2 lagi...mana taknyer dah la sejuk.....belajar plak pasal system....adoi la.....sib baik sekerat hari jer..kalau sampai petang aku rasa aku tido kat depan trainer jer nanti..huhuuhu...
Esok aku masih bekerja...tp half day...petang nak kena berangkat ke rumah MIL ada kenduri berbuka puasa...lepak terus kat sana sampai aidilfitri sebelum gerak balik melaka...
Persiapan raya aku ala kadar jer tahun ni...yg penting aku dpt jumpa kaum keluarga...dan bercadang utk buat jejak kasih dengan kawan2 lama di kampung nanti...tengok la berapa org yg aku boleh jumpa.....
Anak2 aku dah start cuti hari ni....malam tadi semua dok melangut tengok tv sampai tengahmalam so lepas suboh pakat2 sambung tidor...mak dia...pening kepala nak menyusun baju bajan kali ni utk 6 org.
 Pertama kali dzakwan nak menyambut hari raya....hehehe..harap2 tak byk ragam ...
Budak kecik tu dah nak  masuk 11 bulan dah...dah banyak akal..gigi dah tumbuh 4 batang....tengah belajar nak berjalan...kalau dipegang tangan kiri dan kanan memang laju jerk langkah dia.....mengamuk pun boleh tahan.....budak kecik ni nanti2 aku cerita lagi...
Mood kerja memang tak berapa nak ada dah ni tp kena buat kerja. Lepas cuti raya seminggu ni aku kena jadi trainer pulak....preparation satu pun aku tak buat lagi.....pasal system jugak.....

Dah carca marba dah cerita dlm ni...sebelum aku melalut2 lagi...baik aku ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI pada blogger2 semua....semora raya korang meriah...pada yg akan berjalan jauh (macam aku nih)...berhati2 la di jalanraya....tak payah kalut2...kalau penat berhenti rehat..tidoq ka....pastu sambung balik perjalanan....semoga perjalanan kita semua dipelihara ..selamat pergi dan balik....
Di kesempatan ni jugak aku mohon maaf la kalau2 ada tersilap komen, kata, tulis kat sini atau kat blog korang.....




You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook