Bersiaran Selepas Sahur...

Friday, August 03, 2012

Dah nak dekat setengah bulan kita berpuasa...pertama kali aku bersiaran selepas bersahur....rajinkan....hehe..
Rajinnya sebb  beg tangan aku yg 4 org tu takde....rajin sebb si manik2 takde di sisi....
Aku bersiaran dari jauh....jauhla dpd rumah aku.
Aku ada kat bandaraya metropolitan Kuala lumpur sekarang ni.....berkursus...huhuuhu...sedih tau sbb kena tinggalkan anak2...eh...ke sebb kena tinggalkan bapak dia?..hehe
Sejak aku bertugas dlm support team ni, ni la pertama kali berjauhan dgn family...bulan puasa pulak tu!...Sib baik la ada rakan2 sekursus kat sini....berempat kami ke hulu hilir masa berbuka semalam dan bersahur tadi....kalau sorang2 mau aku teriak nak balik huhuhuhuu.....
Sebab tu la aku rajin mengupdate blog ni sementara menunggu waktu subuh.....dah biasa tak tidur semula...jadinya mata tak mahu terpejammm....
Hubby tepon tadi....adik dzakwan tak mahu tido...sian  dia...ye la bekalan susu segera tiada di sebelah mana nak sama dengan tiruan walaupun susu yg diminum tu hasil usaha ibu mengepam...ehhe....tak pe la dik....kau sabar je la...petang nanti ibu balik yer.....ibu pun tak tahan dah ni.....dah berapa kali ibu pam buang ajer susu ni sbb tak bawak pam dan bekas simpanan...memandangkan ibu terpaksa bekejaran ke sana sini so ibu decide tak bawak peralatan tu semua.......
Aku kerisauan jugak sebenarnya.....baju org tak siap dimanikkan lagi...ada beberapa helai ....org jauh2 pulak tu..tu la korang akak dah kata...akak rasa cam tak sempat nak menjahit manik tahun ni....korang nak antar jugak...siap pujuk2 aku lagi.....aku ni mana boleh org pujuk rayu sangat...lemah jadinyer...kesian.....akhirnya aku yg pening!!! week end ni pulak plan ngan hubby nak bli kelengkapan raya anak2...baru nak beli yer....selalunya aku dah siapkan awal sebelum ramadhan tp tahun ni banyak pulak  hal....so baru weekend ni free nak serbu tempat2 yg patut...baju aku dan hubby....pakai ajer mana yg patut...yg penting anak2....budget utk kami boleh digunakan utk pulang ke kampung....
Balik kampung?.....of course....aku dah lama tak balik melaka....rindu sesangat dah ni.....lepas raya ni nak dapat 2 org cucu pulak tu....meriah...meriah...
dah panjang aku melalut...gambar? satu pun takde....segan pulak aku nak snap gambar sana sini sbb kawan bertiga lagi ni kawan baru jumpa di tempat kursus...kalau kawan lama aku tak malu dah....hehe..
ok la azan pun dah berkumandang...aku nak solat dulu......jumpa lagi di lain siaran....nak rileks2 kejap sbb nanti aku nak bersesak2 pulak naik lrt...pengangkutan yg dah lama aku tinggalkan....hehe

You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook