Carca Marba punye cerita

Tuesday, July 17, 2012

Banyak hari tak berblog. Kesibukan melanda sejak diletakkan di bawah pengurus. Sebelum ni aku direct report ngan bos besar department.  Perasaan?...ok jer....sibuk atau tidak aku tetap akan carik masa utk melawat rumah kawan2....terapi minda....hehe....cara aku nak release stress dan mendapat serba sedikit ilmu baru.

Ada lebih kurang 3 hari lagi sebelum masuk bulan puasa. Puasa kali ni mencabar sikit....sbb aku masih lagi bf dzakwan.Tak pernah lagi menempuh pengalaman ni....insyaAllah....mohon dipermudahkan. Usia si kecil ni dah menginjak ke 9 bulan setengah....aku dah lost almost 20kg since dzakwan lahir and my bmi dah back to normal weight...alhamdulillah.


 Mula berkira2 budget utk bulan puasa yg selalunya akan lebih sedikit berbanding dgn bulan2 tak puasa. InsyaAllah cukup sementara menunggu bulan penuh hehehe....Mula mengatur jadual tuition anak2 di bulan puasa yg mana semuanya kena tukar ke siang hari.....hmmm....ku tahu aku akan berkejaran dengan masa nanti...insyaAllah kita buat mana yg sempat ye anak2.....

Ramai yg aku tengok dah berkira2 dengan persiapan baju raya anak2.  Aku belum lagi. Tahun ni nak kena siapkan utk 4 org. Baju kurung utk yg perempuan dah settle....tunggu siap....siapa lagi yg jadi tukang jahitku kalau bukan kakakku...hehe...anak2 minta dimanukkan baju mereka....kesian kat depa...ibu asyik sibuk ngan baju orang lain jer yer....ye la jahit baju orang dpt duit kenalah didahulukan...hahahha...baguih punya alasan....

Anak2 semua ok..sihat....minggu depan irfan trial exam....cuba yg terbaik.....insyaAllah...

Abih dah sembang carca marba aku hari ni, kejap lagi nak masuk discussion....nanti2 aku sambung lagi :)


You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook