BUdak ini sudah 8 bulan

Friday, June 01, 2012

Lama dah tak berupdate blog ni.......
Kesibukan melanda tuan tanah....
Every weekend penuh dengan aktiviti menerima kunjungan tetamu kat rumah.....alhamdulillah...tetamu hadir ke rumah selalunya membawa rezeki.....amin

Nak cerita pasal budak kecik ni.....2 hari lepas menginjak usia 8 bulan ..kejap je kan.  Alhamdulillah masih  bf lagi...dah syukur atas kurnia Allah...susu masih menten pengeluarannya walaupun kadang2 culas jugak mengepam terutama hujung minggu dan hari2 cuti. 



Perkembangan dzakwan di usia 8 bulan :
* dah tumbuh 2 batang gigi di bhgn bawah...kadang2 dia lepas geram jugak mengokah apa saja yg masuk dlm mulut dia....ibu kena lebih berhati2..hehe
* dah pandai merangkak dan dlm percubaan sendiri utk duduk
* semakin laju mengayuh bila dok dlm walker...mengejar sapa2 ajer yg lalu depan dia minta diangkat
* sudah pandai mahu mengikut ibunya bila nampak si ibu menyarung tudung...hehe..sangat comel tengok dia menarik2 badan kita nak mengikut....
* masih belum makan sangat...lebih suka minum susu....macam2 spesis bubur dah dicuba..tp makannya cuma 2,3 suap ajer lepas tu dok paling muka tempat lain..tak mau dah.....so ibu kena makan supplement tambahan utk memekatkan lagi susu yg terhasil...(yg ni nanti aku cerita kat entry lain....)
* sudah boleh duduk tegak, kalau kita letak dia cara duduk.....
* suka benau sebut mamamamama.....papappapa.....nananna.....
* suka mengikut reaksi abang nya...cth kalau abg dok jelir2 lidah.....dia pun ikut jugak....
* suka bermain dengan abang dan kakak.....ibu sungguh lega bila nak berehat sbb abang kakak boleh tolong jaga adik....
* kalau kita pegang dia berdekatan dgn meja atau kerusi yg boleh dia berpaut...dia akan sibuk nak berdiri...

Alhamdulillah perkembangan dzakwan selari dgn peningkatan usianya.....walaupun nampak manja sikit (sbb ramai ada boleh melayan dia...) tp kadang2 aku biarkan jugak dia menangis kalau sesuatu yg dia nak tak dpt....tak boleh manja2 sangat dik oooiiii....parah ibu ngan ayah nanti.....

You Might Also Like

1 comments

  1. best jugak kalau ada budak kecik dalam rumah kan.. Cepat tu Dzakwan membesar :)

    ReplyDelete

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook