Tahniah utk diri sendiri....

Friday, March 30, 2012

Tahniah!Tahniah!Tahniah! untuk diri sendiri (sambil tepuk2 bahu nih..hehehe)
Alhamdulillah aku telah berjaya utk exclusively bf dzakwan utk 6 bulan pertama nih.  Hari ni Jumaat 30.3.2012 genap dzakwan 6 bulan dimana 6 bulan lepas 30.9.2011 hari jumaat jugak dzakwan melihat dunia. Alhamdulillah......syukur sangat2 ....supply pun masih mentain cam awal2 dulu kadang2 tu drop sikit la..so sekarang ni perjalanan diteruskan - target seterusnya 1 tahun.....

Pada ibu2 yg fully bf anak2 for sure tak mudah kan?....macam2 cabaran dok ada. Aku pun sama tp aku selalu ingatkan diri aku.....jgn stress, rileks, terima seadanya......pam ikut masa (masih mengekalkan fequency 4 kali sehari - lepas suboh, kul 11 pagi, kul 3pm, kul 10pm)....direct feeding kerap2.....fikirkan BOLEH!!!

Apa cabarannya?...peti ais tak muat, budget tak cukup nak tambah freezer, bekejar dengan masa terutama kat pejabat, kena pi training, virus M (hehhe...ni la musuh utama sebenarnya)....

Apapun.....akan aku usahakan utk completekan 2 tahun insyaAllah.....

Keep up!

## yg best sekali berat aku dah turun melebihi 20kg selepas bersalin hari tu.....baju semua dah loose, dah mula belek2 baju lama2 utk dipakai semula...hehhehe...akak suker!!!!

You Might Also Like

1 comments

  1. wah dah 6 bln, cepat betul rasanya masa berlalu... belum sempat nak singgah tgk baby dzakwan, balik kg kejap kejap je ..

    ReplyDelete

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook