Pertandingan Mengeja dan Menulis Jawi

Tuesday, March 06, 2012

Ahad petang irfan join Pertandingan Mengeja dan Menulis jawi anjuran Majlis Perbandaran Kulim Kedah.  Buat belah petang so lepas settle makan tengahari dan hantar syafiah ke kelas KAFA, aku & hubby pi la jengok anak teruna ni di tempat pertandingan.
Ramai jugak yg join. Irfan dihantar oleh pihak sekolah. Ada 2 kategori A dan B. Irfan masuk kategori B utk pelajar usia 10-12 tahun. Ada 32 penyertaan utk team ni.  Setiap peserta kena eja dan tulis perkataan yg diminta. Pertandingan ni dibuat ala2 rancangan Spell it right tu tp yg ni ditambah dengan menulis...ye la kadang2 budak2 eja tak betul (gabra kot..) tp bila tulis betul pulak so semua tu diambil kira dlm pemarkahan. Kami tak tunggu sampai habis sbb  nak kena pergi ambil kakak pulak...

Irfan punyer giliran diuji.  Aku ambik gambar guna hp ja dpd jauh pulak tu...ada gambar dekat sikit kat hp hubby...kalau aku tunggu yg tu alamat nya ntah bila pulak aku nak publish cerita ni..hehehe
Overall irfan dpt tempat ke 4....congratulation to you!!!

You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook