Pagi ni...terlebih emo sikit...

Thursday, January 12, 2012

Kejap  jer dah hari khamis...esok jumaat pastu dah weekend....sedar tak sedar minggu depan dah masuk minggu ke 3 tahun 2012.  Kejap je kan?
Minggu ni jadual kat ofis maupun  kat rumah agak pack sikit.  Aku betul2 rasa rehat ketika sejam dua pertama dpt tidor malam hari...hehe..biasa la ada anak kecik dah tentu ketika org lain lena diulit mimpi aku akan bangun utk mengisi perut si kecik.....takda masalah.....alhamdulillah diberi peluang utk buat itu semua.....
Pagi ni ketika sibuk2 suruh anak2 bersiap ke sekolah, menyediakan sarapan....tengok anak2 makan sambil main2 dengan si kecik...tetiba teringat masa sekolah2 dulu...ketika sampai sekolah ternampak kawan2 yg agak sugul....macam tak sihat ..bila ditanya rupanya tak makan sejap malam...takda apa nak makan ketika sarapan...huuh.....sedih kan....selalunya aku akan share duit belanja yg aku dpt dgn kawan2 macam ni...macam tu jugak la aku pesan kat anak2 aku. Selalunya aku akan bekalkan lebih sikit makanan pada Amira (amira memang suka bawa bekalan ke sekolah). Suruh share2 ngan kawan2.  Irfan dan Syafiah kadang2 ajer bawa bekal....Duit belanja aku bagi setiap org RM1.80 ajer sehari. Ye la kalau depa beli nasi pun dah RM1..balance 80 sen tu aku suruh standby dlm poket just in case kalau tertinggal van atau ada apa2 yg emergency utk buat call.  Minuman memang bawa sendiri hari2. Alhamdulillah anak2 pandai berjimat..kadang2 duit tu bawa balik masuk tabung ja sbb pagi2 dah breakfast kat rumah so waktu rehat minum air jer....moga anak2 pandai menyimpan utk kegunaan masa perlu ...insyaAllah.
Pagi ni terlebih emo sikit...huhuhu....

You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook