Kenduri kawen

Monday, December 19, 2011

nak update cerita kenduri yg dah tertunggak sekian lama...he. Kenduri kawen anak sedara kat kg halamanku di Melaka. Kenduri ni bertarikh 12.11.2011 ari tu...anak sedara amik sempena tarikh 11.11.11 utk majlis pernikahan. Majlis nikah aku tak sempat join sbb baru sampai ja ..lagipun masa tu hari2 terakhir sesi berpantang so bila dikelilingi dengan org2 lama...dah tentu la kena ikut pantang larang sikit..hehe...
Ni anak kakak sulongku yg ke3..satu2 anak perempuan so meriah ler sikit....nak terima satu2 nya menantu lelaki dlm keluarga.
Nak cerita banyak pun tak larat ...layan gambar yer...

Elok sampai umah kak long, depa semua tengah bersiap nak ke masjid utk majlis nikah. Sempat la ambik gambar hantaran pihak perempuan..nak jadi cerita...semua sibuk2 nak gi masjid..sorang pun tak ingat barang2 hantaran ni....tetiba anak2 sedara aku kalut 2,3 bijik kereta laju2 balik umah....ingat kan pasal apa..rupa2nya nak balik ambik hantaran....sib baik la hero2 malaya tu merangkap abang2 pengantin pompuan ada.....utk makluman, anak2 sedara aku ni semua dah jadi bapak2 org...

Ni masa hari kenduri berlangsung. Ni la singgahsana bersanding hari tersebut. Anak sedara pilih warna tema merah menyala....tp aku & family lari tema terus...sorry la kak long yer....tak sempat la nak carik stok baju color merah...haha

Ni masa pengantin lelaki sampai. Irfan sibuk nak pegang bunga manggar tu.....yg sorang lagi pemegang bunga manggar tu anak kak long yg bongsu, sebaya ngan irfan...memang kalau balik kg...dua tu geng...

Ni la pengantinnya. Bam bam la ko nor..hehe

Masa bersanding....yg jadi pengapit tu pun anak sedara jugak..anak kak ngah...tak lama lagi giliran ko pulak yer...

Si comel ni cucu ku ...yg dak lelaki belakang tu pun cucu jugak....dah ada 4 org cucu dah.....semua tengah melasak...hehe

ni lauk kenduri...memang meriah 2,3 round jugak aku makan....suka kat acar buah ni.....

ni la keluarga kak long...menantu pompuan ngan cucu2nya dok sibuk kat bawah....

Ni la sebahagian dpd keluarga besar kami...yg takde dlm gambar ni kak ngah dan family....pasni tunggu kenduri siapa pulak baru boleh bergambar ramai2 camni....masa raya pun belum tentu dpt berkumpul semua.

Apapun memang seronok sbb kami dpt berkumpul beramai2 sambil bergosip serba sedikit....pada anak sedaraku Nur Akma dan pasangan Affendi...kalau korang terbaca blog ni...Selamat pengantin baru & selamat menjalani era baru dlm fasa kehidupan ni...dan pastinya ia lebih mencabar...yg penting kena banyak bersabar & jadikan apa2 kisah yg berlaku sebelum ini sebagai panduan yer.....

You Might Also Like

2 comments

  1. merah... cantiknyer berseri2... 11.11.11 date tu pun cantik... ramai ambil peluang nikah date tu... :D

    ReplyDelete
  2. tema putih merah......cantik!

    ReplyDelete

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook