The Graduation Day

Tuesday, December 20, 2011

Entry tertangguh. Ni la baru nak crita pasal hari graduasi amira awal Dec lepas. Kali ketiga anak2 aku bergraduasi dan kali ke 8 aku tengok anak2 SRK bergraduasi.  Alhamdulillah selesai sudah sesi pra sekolah utk anak2ku. Tahun 2012 semua dah masuk sekolah rendah. Pgogram ini berlangsung pada 3 Dec 2011 di Hotel Sri Malaysia Kulim.

Jom layan gambar....
Sebelum mula jom beratur dlm barisan ikut giliran.

Amira yg comel..hehe..kecik ja yg ni berbanding abang dan kakak.....bukan main seronok nak pakai baju merah tu....sehari sebelum dok remind kami pasai program nih...


Ni anak adik ipar....sepupu la depa ni....tahun depan masuk darjah 1 leh sama2 dok dlm kelas...hehe


Sebelum anak2 ni dpt scroll masing2, ada sesi minum teh dengan ibu bapa sebagai tanda terima kasih diatas sokongan dan dorongan yg diberi selama ini. Hubby masa ni belum sampai lagi sbb ada urusan lain so aku suruh Irfan dok bersama2 aku kat depan tu. 

Habis sesi tu baru la sesi terima scroll masing2.  Masa ni irfan dan amira gi tolong bekas2 cikgu depa kat SRK ni uruskan budak2 utk buat persembahan. Since hubby tak mai lagi aku la yg kena jadi tukang tangkap gambar.... Atas kecomelan amira, dia diletakkan di barisan depan..so senang la kerja mak dia nak ambik gambar memang sah2 boleh nampak...hehe

Lepas tu macam biasa ada acara persembahan drp kanak2 SRK ni pulak.  Ni persembahan pembukaan memang meriah!!!


ni team kelas amira....cute jer budak2 nih...

Dah abis program sementara dok sembang2...ye la tahun akhir kan aku antar budak2 kat sini...ambik la peluang berlama2 sikit dengan cikgu2 dia. Irfan dan anotaher Irfan....kawan baik since 4 tahun lagi kenal di SRK ni la jugak.....dua2 suka lukis manga...tahun depan nak UPSR dah....kejap ja masa berlalu.

Ni la cikgu besar SRK ni....anak2 aku ketiga2nya di bawah pengawasan cikgu ni masa di SRK.  Siap pesan kat aku.....I reserved one place for you next 3@ 4 years...hahha....tempat utk adik dzakwan ke?

Gitu la 8 tahun bersama SRK ni...macam2 perubahan aku dpt tengok. Alhamdulillah anak2 aku pun ok je kat sini.......

Note:
Alyani: so far akak rasa SRK ni byk membantu dr segi perkembangan pembelajaran anak2 akak. But apapun depends jugak pada kita sebagai parents....yg penting kena ada follow up.....

You Might Also Like

3 comments

  1. lepas ni masuk darjah 1 lah pulak si Amira ye....dah 3 orglah yg bersekolah!

    ReplyDelete
  2. ha'ah kak ani...3 org dah sek...kejap jer masa berlalu...:)

    ReplyDelete
  3. seronok kan tgk kids buat performances. macam2 keletah..

    ReplyDelete

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook