EBM

Wednesday, December 28, 2011


Sejak masuk kerja..ni la aktiviti harian aku 2x sehari kat ofis utk bekalan dzakwan.  Sekarang ni pergi kerja dah 2,3 beg dah aku bawak...dulu 1 beg ajer ke hulu ke hilir..hehhe...apapun aku suker ::):)

 .....alhamdulillah supply susu utk dzakwan masih byk setiap hari...perjalanan masih panjang lagi.....moga2 niat utk bf dpt dilunaskan sehingga 2 tahun.  Setakat ni hampir 3 bulan memang tak campur lagi. Siang hari Dzakwan memang tak minum byk ...aku bekalkan 3.5 oz x 3 botol setiap hari...pagi sebelum pi kerja dah pekena seround. 3 botol tu utk supply selang 3-3setengah jam, by 6pm aku selalunya dah sampai rumah  terus bf dulu. Kat ofis aku cuma buat 2x pumping dan selalunya boleh bawa balik mininum 13oz.  Weekdays selalunya aku boleh buat 15-20oz EBM, weekend pulak 4-8oz ajer. Alhamdulillah..syukur atas kurniaan Allah.....Peti ais pintu bhgn freezer kat rumah pun dah penuh dengan susu ajer tinggalkan space sikit ajer utk letak bahan2 mentah...hehhe....cuma satu ajer yg aku takut.....karen padam!!!!....hari tu dah jadi sekali...cepat2 aku ngan hubby pi hantar kat rumah member....nasib baik la member tu ada peti ais 3 pintu.....apapun aku suker......harap2 journey kali ini berjaya.....insyaAllah.

You Might Also Like

1 comments

  1. smoga dpt bf si dzakwan sehingga umur 2 1/2 tahun ye.....insyaallah.... :))))

    ReplyDelete

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook