Spektra 3

Saturday, September 24, 2011

Kali ni chik la berazam jugak nak full bf baby sehingga 2 tahun kalau boleh. Sebelum2 ni pun dpt bf jugak tapi tak fully. Irfan sampai usia setahun setengah pstu dah campur dengan fm. Afiah sampai setahun dan adik mira pun lebih kurang setahun pastu dah campur dengan fm. Kekangan masa dan kepenatan menyebabkan chik la selalu stress so supply pun berkurang. Memang dulu lagi chik la dah guna pump utk bantu buat stok tapi tak la banyak....daily stok ke rumah pengasuh ajer....masa tu takde bibik lagi so semua kerja kena buat sendiri ....
Chik la pernah guna pump pureen guna battery, manual pump biasa bukan berjenama dan manual pump avent. Yg paling best pureen dan avent.....puashati la. Tapi kali ni chik la nak cuba guna spektra 3 pulak.....guna elektrik.....nak cuba buat stok ebm utk kegunaan baby nanti. Bila bw ke blog kawan2 yg fully bf dan melalui pembacaan rasa teruja pulak nak cukupkan fully bf ni sehingga 2 tahun tp target awal 6 bulan dulu. InsyaAllah kalau kita sentiasa ingat kita boleh ...mesti boleh kan.....dan kita kena sentiasa berazam utk buat yg lebih baik dpd sebelumnya.....insyaAllah kita cuba.........

Ni la setnya.....dah beli dah pun..hubby sponser..hehhe...

You Might Also Like

5 comments

  1. Anak k.ani yg bongsu, Nana bf sampai umur 2.5 tanpa bantuan susu lain! Petua yg k.ani amalkn makan kacang pjg n jantung masa mengandung. minum susu + 2 sudu oat, 2 x sehr. Lepas bersalin bg baby menyusu cpt2. paling bagus once lepas melahirkn/2-3 jam lepas bersalin.....insyaallah! Smoga slmt melahirkn!

    ReplyDelete
  2. thanks k ani for the tips....memang plan nak fully bf ni..insyaAllah

    ReplyDelete
  3. salam Azi...
    Salam kenal dan folo sini..
    Nama kita samakan...he..he..

    ReplyDelete
  4. kalau nak tambah banyak lagi air susu dan pekat minum quaker oats. Memang banyak.

    ReplyDelete
  5. azi - salam kenal....nanti kita follow blog yer..

    Kak yan - insyaAllah nanti kita cuba makan oats....thanks

    ReplyDelete

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook