Menu tengahari semalam

Saturday, September 24, 2011

Dah dekat seminggu chik la berehat kat rumah....chik la sajer ambik cuti tahunan awal pastu sambung dengan maternity leave pulak....nak rehatkan badan dan siap2kan apa yg patut utk ke hospital nanti. Jangan tak tahu chik la memang tak siap pack lagi barang2 pun..hehe. Alhamdulillah bila dah cuti ni baru dpt siapkan.....tunggu nak angkat ja..hehe..
Tengahari semalam mood memasak datang so godek la apa stok yg ada.....pastu pi kedai sat tambah2 sikit ...hasilnya.....
Asam Pedas Melaka ikan jenahak..my all time favorite.

kangkung goreng biasa - afiah favorite

Ada belen sambal bilis nasi lemak hari sebelum tu, chik la potong2kan tempe goreng sat dan masukkan ke dalam sambal tumis ni...panaskan semula bagi dia kering sikit so jadilah sambal tumis bilis tempe..hehe yg ni pun favorite jugak...anak2 pun suka

Of course kena ada tempe goreng.....chik la memang suka makan tempe sejak kecil lagi. Dulu beli tempe berbalutkan daun pisang tp sekarang kebanyakannya dlm  plastik ajer....kalau nampak org jual tempe dan tengok tempe tu elok memang chik la beli......memang best!!!!

Hari ni tak tahu lagi..........hehe


You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook