Mainan dulu-dulu, agak2 sekarang???

Thursday, July 14, 2011

Amboi tajuk....hehe...
Ari ni chik la ganti pose lagi....tak banyak dah tinggal 2 hari, tolak hari ni tinggal sehari lagi....
Bila pose ni masa lunch mula la dok tak tahu nak buat aper...nak layan fb..fb macam mengong jer pulak hr ni. Belek2 dlm laptop ni jumpa pulak gambar2 yg chik la suka simpan...boleh la nak buat 1 entry..hehe
Benda2 ni semua masa chik la kecik2 dulu dok main la....sekarang ni anak2 main jugak ..jom kita cerita sambil layan gambar....

Memula citer yg ni...dam ular. Sampai sekarang kat rumah chik la ada 1 set dam ular ni cuma gambar ular tangga dan lain2 tu berubah la. Seronok jugak bila weken tak pi mana2 layan dam ular ni ngan anak2...

Game & watch....masa chik la kecik2 game ni memang popular....sanggup kumpul duit sekolah nak beli benda ni. Sekarang budak2 kalau tengok game ni mau digelakkannya kot...tak mencabar minda langsung!! kehkehkeh...

Kapalterbang kertas...korang tau tak buat kapalterbang kertas nih?....Best tau bila dah ada sorang satu lawan pulak sapa punyer boleh terbang lama.....ada jugak buat sampan, bot.  Chik la ajar irfan buat yg ni jer sesuai la dengan budak lelaki..

Ni pun antara permainan yg glamer masa tu...masa tu mana la ada barbie2 semua bagai.....main yg ni je la...

Main getah pemadam.....yg ni anak2 chik la pun masih dok main lagi..

Pistol mainan....ni dulu berebut dgn abang...bila dah dpt syok main tembak2

Ni satu lagi...last weken balik kg hubby, abg irfan suh hubby beli...tak sampai 2 hari dah jahanam sbb tuan yg main suka sungguh buat experimen kat pistol nih.....

nak mai  getah pemadam tadi kena kumpul dulu byk2....

main teng teng....yg ni teng teng kapal terbang. Anak2 chik la main ni dlm rumah....tiles kan berpetak2 besar ..bila dengar riuh dlm bilik depa...tau dah depa buat ape...he

kad tepuk......irfan & afiah suka main ni....last2 kad2 ni bersepah2 dlm rumah...

tutup botol.....hehe best tau main nih....kat rumah ada simpan jugak 1 set....main ngan anak2

tuju selipar - atau masa dulu guna tin susu....main  ni kena cekap ..tp penat.....yg ni pun anak2 masih main lagi ..kadang2 depa baling selipar sampai atas bumbung...he

main getah.....ni pun best jugak......bila ajar anak2 main getah ni macam2 gaya lompatan depa buat...

Banyak lagi permainan lama seperti batu seremban, cakar ayam, galah panjang.....kadang2 bila ada temabuilding yg kena handle, kami akan selitkan permainan ni ....seronok!!
Tapi tak semua boleh ditunjukkan kepada anak2.....budak2 sekarang permainan depa dah lain...........

You Might Also Like

3 comments

  1. ari tu Chik Na beli mainan patung kertas tu kat sufia...punyalah dia suka tukar tukar baju anak patung kertas..sampai faiz pun teruja main dengan sufia. banyak dah mainan dulu-dulu kita main tapi anak-anak dah tak main kan...

    ReplyDelete
  2. last week ajar anak2 main getah..maknya sekali ikut lompat mcm budak2..last2 sakit pinggang..hahaha

    ReplyDelete
  3. Chik na & mama - memang seronok bila dpt main benda2 nih..rindu zaman kanak2!

    ReplyDelete

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook