Blue Lagoon, Port Dickson

Wednesday, June 22, 2011

Sesi berjalan masa cuti sekolah baru2 ni. Chik la memang tak pernah sampai ke PD ni walaupun kg kat melaka jer...dah memang tak jauh mana. Ye la kan masa kecik2 mana ada keta semua nak bawak berjalan ramai2....pi mana2 naik motor ayah jer...kalau dah berderet2 macamana la nak bawak.....chik la ni boleh dikatakan puas berjalan masa dah berpasang ni la....hmmm tak pe la masih diberi keizinan oleh Nya utk menikmati keindahan alam bersama2 keluarga sendiri...jalan2 dengan hubby dan anak2....dah lari tajuk ni...
Sebelum balik Melaka hari tu, chik la ada inform kat hubby nak masuk tol PD then lalu kot laluan kg utk balik melaka....pastu pikir2 balik...ye la masa cuti ni kan dengan jalan yg tak pernah masuk so lastly kitaorg cancel.....tp kalau dah tertulis utk pergi ke PD ni...sampai jugak la kami.  Lepas sehari kat rumah kakak di Melaka, esoknya hubby dah plan nak pi rumah kawan sekerjanya yg balik bercuti di Pengkalan Balak.....so pagi2 dah kerah anak2 bersiap....alasan jom tengok pantai..masa tu tak terlintas lagi nak ke PD...sbb rumah member hubby tu pun berdekatan dengan pantai. Tujuan gi rumah member hubby tu nak makan masak asam pedas jer..hehhe...sajer nak rasa masakan org lama...memang best!!!
Bila sampai di PB tengok2 airnya tak berapa cantik utk budak2 ni bermain.....lepas lepak2 kat rumah kawan hubby tu sembang punyer sembang ....rupa2nya dpd rumah kawan hubby tu nak ke PD dlm setengah jam ja.....chik la pandang hubby, hubby pandang chik la...tengok jam baru kul 3ptg...kenyang pun dah kenyang...anak2 semua dok sebut nak mandi pantai....baju semua memang dah spare dlm kereta...so off we go jugak ke PD...ayah kawan hubby kata pi kat Blue Lagoon je air ok, dekat sikit dan privacy sikit....so set kat GPS .....kita ke Blue Lagoon....
Terlepas jugak ke pantai Teluk Kemang sbb dok carik kedai jual pelampung utk adik Mira.....kat situ punyer ler ramai umat........hari cuti la katakan. Then patah balik ke BL....sampai dlm 4.30pm sib baik masa tu tak ramai org sangat......chik la pun tak larat  nak turun just hubby ngan bibik ja pi bawak budak2 main air....tak lama pun ...dlm sejam sbb dah janji ngan kakak nak makan malam kat rumah.....budak2 ni memang tak puas la main air...esok dah nak balik Kulim....tetiba en hubby dengan baik hatinya berjanji ngan anak2 esok on the way balik kita singgah lagi mandi pantai.....huk ala.....akak????.....ok jer la...yg nak drive pun hubby .....I FOLLOW...hehhee
Eh..panjang citer yerk...kalau tak mo baca ..korang pangkah je la....
Jom layan gambar....
gerai jualan kat Pantai Teluk Kemang..macam2 ada jual...

budak2 yg excited nak mandi pantai....chik la tersilap tak masukkan baju kakak afiah, so afiah kena pakai baju irfan dan irfan berbajukan kulit sendiri je la...hehe

seronok budak2 ni dlm main pantai....

air tak dlm pun sbb masa ni air surut, pantai kat BL ni landai sikit....

Sapa2 nak menginap kat sini pun boleh, buka pintu nampak pantai...

hotel ni on the way pi BL, tak jauh sangat nak jalan kaki ke pantai pun boleh. Sajer kami ambik gambar ni so next time kalau plan nak pi boleh la stay kat sini ajer...

Tu la aktiviti kami masa cuti sekolah baru2 ni. Buat pertama kali kami balik melaka tak langsung singgah bandar Melaka....hehe....next time pulak tunggu kenduri anak sedara pulak hujung tahun nih...masa tu boleh bawak balik baby sekali...insyaAllah.....

You Might Also Like

2 comments

  1. dah lama tak p PD, dulu masa kerja selalu je kena p seminar, teambuilding or buat business plan kat TM resort tu... Zaidi tak suka p PD masa cuti sekolah, nanti org ramai .. nak cari gerai makan pun susah

    ReplyDelete
  2. nasib baik masa pi ari tu org tak ramai sangat..boleh la budak2 ni nak berendam, main pasir....

    ReplyDelete

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook