FiShInG lAgI.....

Monday, April 25, 2011

Last few week hubby join lagi fishing trip dengan rakan sekerja.....kali ni dekat sikit  kat area Kuala Dulang, Yan. Kat sini famous dengan tangkapan ikan tenggiri. Kalau dah `giler' pancing memang tak lepaskan peluang la bila ada geng.  Selalunya kalau fishing trip ke Yan hubby tak bermalam tp early2 in the morning sebelum suboh sudah keluar rumah ooo.......
Kali ni hasil agak lumayan...dpt 13 ekor ikan tenggiri campur2 besar dan sederhana besar...layan gambar...

Ni bahagian yg hubby bawak balik, 2 ekor tenggiri sederhana besar....sedekah kat kawan2 sikit....kalau nak harap kami habiskan semua 2 ekor tu mau muntah tenggiri pulak nanti..hehe

Menu wajib bila dpt tenggiri fresh...selain goreng....dah tentu masak gulai. Semenjak chik la tak berapa nak larat berdiri lama2 ni....hubby byk ambik turned memasak.....terutama weekends....gulai ni hubby yg masak....memang lega bila hubby dah masuk dapur.....chik la tolong2 jer....terima kasih banyak2......:)

You Might Also Like

4 comments

  1. syedapnyaaaaaaaaa kari tenggiri.

    tenggiri mahai wooooo ... jual kat jiran2 pun takpoo ... hahahaha

    ReplyDelete
  2. Nieza - tak pernah jualpun hehe...kalau dpt sedekah jer ...lain kali gi lagi buleh dpt byk lagi..hehe

    ReplyDelete
  3. YA ALLAH besaunya ikan..

    sedap lak tgk gulai awak tu...

    ReplyDelete
  4. kak yan - memang besau!!! hubby kata ada yg lagi besau tp dah dibahagi2kan. kalau dekat boleh bagi kak yan rasa....he

    ReplyDelete

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook