Kambing panggang

Tuesday, March 01, 2011

Actually sesi memanggang kambing dah lama berlalu....baru jumpa gambarnya terus update.  Takda program apa2pun cuma atas request member2 hubby nak makan kambing panggang dan en hubby bila tiba bab makan2 memang menjadi minatnya.....memang dia layan.
Pagi2 sebaik ajer cerah tanah dah diajaknya chik la ke market nak cari paha kambing...dan pastinya pilihan kami ialah kambing kampung bukan yg jenis borr punye...sbb kambing kampung ni lebih sedap dagingnya.  Beli awal sbb nak perap dengan bahan2 yg seadanya sbb plan nak panggang lepas asar. 

Hubby tengah menyiapkan tempat panggang, timbun arang buat bara...anak2 pun sibuk jugak..sibuk tanya macam2 soklan......

ni lah dua paha kambing yg akan dipanggang....see rempah ratus tu kami main campak2 jer.....yg penting sosnya.....guna sos lada hitam....

tak sempat nak ambik gambar masa paha2 ni dok atas bara....sbb chik la ditugaskan utk menyediakan satu menu lain pulak.  So sempat snap gambar paha yg dah dilapah oleh hubby dah kawan2nya....

Ni la menu tambahan yg hubby suruh sediakan utk santapan anak2 dan kaum ibu....kaum bapak pun rembat jugak..hehhe fetthucine (betui ke ejaannya ni....blasah je la)....carbonara......habis 1 kuali.......

Memang seronok sesekali member ajak masak2 dan makan  sama2 ...tak kisah la walaupun kawna2 dtg masa makan jer sbbnya aktiviti ni memang aktiviti yg kami suka....hahha

You Might Also Like

2 comments

  1. sedapnya kambing panggang..nak sikit

    ReplyDelete
  2. Na - mai la dtg kulim boleh panggang sama2 hehe

    ReplyDelete

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook