Siap jugak akhirnya....

Sunday, February 20, 2011

Beberapa hari tak bersiaran disebbkan connection internet kat rumah out. Bukan sebb network tapi sebb wire dan modem semua dicabutkan oleh en hubby selepas membuat operasi 5s weekend lepas. Bila dah bercabut semua, mulala liat nak memasang semula, tambah2 bila dah masuk weekdays....masa terhad....tunggu je la. Hari ni baru sambung semua semula....dan walla tanpa membuang masa sementara menghabiskan sisa2 petang ni..update le blog yg tak seberapa ni.
Lari dari tajuk.....apa yg siap?..hehe..sebenarnya sejak 2 minggu lepas chik la berkobar2 nak menyiapkan sepasang baju kurung setiap seorg anak dara kat rumah ni. Dah lama betul tak potong kain..apatah lagi mencantumkan menjadi sehelai baju..sampai hubby kata ...agak2nya bila la kain ni boleh menjadi rupa baju yer...hehhe...
So ntah apa mood yg dtg hari tu, chik la lepas soalt suboh terus memulakan operasi memotong kain. Dah lama tak buat, sangkut2 jugak.....macam jahit manik, potong baju kurung dan nak sambungnya pun chik la lear by heart....tengok org buat ajer.....dulu masa di kampung selalu tengok kak long chik la potong kain sbb dia memang tukang jahit baju kurung.  Bila dah potong semangat pulak la nak tengok menjadi atau tak.....blasah je la chik la lagipun kain cotton senang sikit......

lepas berenti, sambung, berenti sambung....akhirnya hari ni siap la 2 pasang baju kurung itu.......belum begitu berpuashati dengan hasilnya.....ada lagi 2 pasang kain yg akan dieksperimentasikan selepas ini....he

You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook