JoM Gi ZoO

Thursday, February 10, 2011

Banyak hari tak update sini...rindu la pulak....insyaAllah pasni kita update update yer....alhamdulillah dah beransur sihat.....adik mira pun dah baik demam, 2 hari kena demam panas.....risau jugak....tp hari ni dah ok...dah boleh lompat2 pergi sekolah....he...

Sambil tadi korek2 gambar yg belum update, chik la jumpa gambar2 masa gi zoo taiping bulan lepas....jom ler layan...
Kucing batu....yg pertama menyambut di kawasan hadapan zoo...malas sungguh dok landing ja...

Ntah dah kali keberapa masuk zoo ni kalau nak dikira dpd irfan kecik lagi....dulu tiket masuk dengan tiket tram lain2..sekarang ni tiket masuk sekali dengan tiket tram so bila2 rasa nak naik tram tu boleh la naik...tp kami decide jalan kaki jer....lagipun cuaca tak panas..dan masing2 nak belek lebih2 kat binatang yg ada dlm nih....menapak la kami dengan jayanyer... 

si orang hutan yg sedang berehat-rehat kat atas platform tu.....hubby chik la selalu tanya anak2....kita tengok orang utan tu ke atau orang utan tu yg tengok kita, yg excited selalunya manusia la yg menengok kat org utan tu..mesti si org utan dok heran pasai pa la maknosia ni dok seronok sangat tengok aku.....hehe

ni sang rusa...masa lalu kat sini lori yg bawa makanan baru letakkan daun utk rusa2 ni makan di luar kandang....so kami yg dok ada kat situ sibuk la ambik dedaunan tu hulur kat sang rusa nih.....jadi la kejap penjaga zoo..hehhe

aksi si burung hantu....comel kan...susah tau nak ambik gambar dia dengan mata terbuka camtu....

Apa tengok-tengok...hehe..sang memerang pun heran tengok kami. Memerang ni dok dlm cermin yg ada kolam...masa ni hujan gerimis...lepas dia tengok kami terus sang memarang ni tunjuk skil terjun golek2 dlm kolam dia.....hehe...tak sempat ambik gambar....

bangau oh bangau..kenapa engkau kurus.....sekumpulan bangun sedang berehat-rehat membersihkan diri...hehe

kak afiah geli dengan unta kat belakang tu. Unta tu tengah dok kunyah2 makan daun...afiah geli sbb tengok gigi dia dok kunyah2 dia takut unta tu dok sua kepala kat dia...haha

yang ni pulak seronok nak bagi unta makan....

nyum..nyum...bestnya daun ni....pandai betul la depa ni bagi kat aku......

rasa cam kat australia pulak bila dok dekat2 dengan sang kangaroo ni. Yang ni mula2 takut..lepas suakan daun terus mai dok dekat suruh bagi makan...cute ada baby dok dlm kantong dia...

ni lagi best...bagus punya rehat....ni harimau kumbang..

geram tengok kangaroo nih....boleh bawak balik sekor tak?......

You Might Also Like

2 comments

  1. asyik plan je nak p zoo taiping nih..tapi tak sampai-sampai jugak sana

    ReplyDelete
  2. Pi la na....seronok pi waktu siang..night safari pun ok jugak tp mlm byk nyamuk..hehe...

    ReplyDelete

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook