From Taiping With Love...

Wednesday, February 02, 2011

Siapa suka baca majalah gila gila?...chik la ingat lagi masa zaman sekolah2 dulu (pada yg seangkatan dengan chik la la yerk...hehhe)...chik la memang peminat setia majalah ni. Tak pernah miss satu keluaran pun tp lepas sekolah tak minat nak baca dah....mungkin usia masa tu dah terarah pada subjek lain pulak...ye la kan minat kita kan akan berubah mengikut usia kita. Ok back tu Gila Gila...dlm majalah ni ada satu page kartun tentang from taiping with love.....
Sebenarnya chik la bukan la nak cerita pasal majalah gila gila ni....cuma nak sambung cerita pasal trip naik keretapi hari tu. Ok sebaik sampai kat Taiping, kami pi isi perut dulu...nak chek in hotel tak boleh lagi sebb masih awal...masa c-in jam 3pm....so ada beberapa jam lagi. Lepas makan...macam biasa anak2 bila sampai taiping memang tak sah kalau tak pi melawat kawan2 kat zoo...hehhe...tapi cerita zoo nanti chik la buat satu entry lain.
Since hari ni mungkin semalam lagi ramai yg dah bercuti so kalau korang berhajat nak ke Taiping  boleh la korang stay kat Flemington Hotel Hotel ni tak la besar sangat tp lokasinya menarik berhadapan dengan Tasek Taiping . Kedudukannya jugak berhampiran dengan Bukit Maxwell, Zoo Taiping malah nak pi pekan Taiping pun boleh jalan kaki ja.....

Ni la dia hotelnya..cantik la jugak...boleh masuk tengok kat link yg chik la paste kat entry ni. Chik la ambik 2 bilik dengan connecting door tak abis RM250 pun. Ada jugak choice lain .....since chik la gi satu malam jer so we all ambik bilik yg murah jer....

Aktiviti pertama bila tidur kat hotel..harus carik kolam renang. Walaupun cuaca masa tu hujan gerimis tp anak2 tetap nak masuk kolam jugak. Kolam renang terletak di bahagian bumbung.....dpd sini boleh tengok Bukit Maxwell....

Kolam dewasa...abg irfan boleh masuk tak tenggelam habis laaa...

Ni kolam kanak2.....

Ni aktiviti keesokan paginye....jogging and morning walk di Tasek Taiping. Lebih kurang 2-3km jugak la berjalan pusing area ni...memang penat..adik mira kejap jalan kejap suruh orang dukung....sib baik la kau kecik dik oooiii.....

You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook