JJCM Pantai Timur - part 1

Monday, June 28, 2010

Cerita dah basi ke?...tak lagi kot. Baru berkesempatan nak load cerita jjcm pantai timur masa cuti sekolah baru ni. Actually trip ni chik la plan lepas plan nak buat reunion dengan budak2 USM tak jadik...terus chik la dpt call dpd abang chik la ajak pi jenjalan. Since we all dah quite sometime tak pi mana2 bersama so chik la terus accept cadangan tu. At first we all plan nak ke Langkawi but since tempat penginapan harga murah (company fee..hehhe) dah penuh so we all bertukar arah. Lastly decide ke Pantai Timur. And the journey bermula dengan kedatangan family abang chik la dpd Puncak Alam ke Kulim.
Riuh rendah la rumah chik la malam tu dengan chik la yg baru sibuk nak berkemas kain baju...dengan anak2 dan sepupu2 yg dah lama tak berjumpa...dengan sesi masak2 dan makan2...memang seronok. Semua diarah untuk tidor awal sbb esok perjalanan akan bermula. So next morning, sunday 13th of june...kami memulakan perjalanan ke Kota bharu dulu. On the way...tempat pertama kami berhenti ialah di R&R Titiwangsa selepas tasik banding.....huii kat sini memang sejuk...dan pemandangan nye memang cantik.....so first sesi ambik2 gambar..hehhe....2 family dengan 7 org kanak2 ..memang meriah.....semua ambik peluang posing termasuk la tuan blog....hehhe...




Kami tiba di KB lebih kurang jam 2.30 petang...carik makan dulu.  Lepas makan tengahari baru la calling2 tempat penginapan.....member abang yg carikkan ...sebuah homestay berhampiran dengan restoran Yati Ayam Percik.....chik la terlupa pulak nak snap gambar homestay tu...ok jugak dpt terus sebijik bunglo..hahhaha...cukup untuk 12 org penghuni....so tiba kat situ, rileks2 kejap bagi para driver termasuk chik la lurus2 kan kaki, rehat2 kat badan...

Macam biasa chik la kalau ke mana2, chik la akan cuba contact kawan2 lama. Kat KB memang ramai rasanya member2 masa belajar dulu yg ada tp manage to call up salah sorang 'adik beradik' masa dok blajar kat USM dulu. Kitaorg set utk makan malam bersama. After 14 years ....kami berjumpa semula..gembira tak terkata...takde perkataan dah nak diucapkan selain dpd bersyukur ke hadrat Ilahi kerana beri peluang pada chik la berjumpa kawan2 lama. Dan chik la akan terus berusaha utk berjumpa dengan 'adik beradik' yg lain.....


teman seperjuangan selepas 14thn tak jumpa...sama2 besarkan badan..hahahha

sesi makan2...

Dan makan malam tu memang meriah.....sampai sendat perut kami semua...terima kasih kat tuan rumah...and there goes the 1st day.....balik ..terus tidor sbb penat dan nak kumpul tenaga untuk aktiviti esok pulak......tbc

You Might Also Like

2 comments

  1. wah! seronoknya jln ramai2......mesti riuh endah tu..... :)

    ReplyDelete
  2. banyak sopping ke kat KB?

    ReplyDelete

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook