Masak Masak

Tuesday, May 25, 2010

Dah lama tak update blog....tak sempat...byk betul benda yg chik la nak kena uruskan lately. Tp chik la akan cuba juga berkongsi cerita dengan rakan2 blogger yg singgah masuk ke rumah chik la ni....insyaAllah...

Kali ni nak kongsi menu2 istimewa yg chik la dan hubby sediakan minggu lepas selain dpd menu2 biasa.  Boleh dikatakan hampir setiap minggu atau 2 minggu sekali akan ada menu kari kepala ikan kat rumah.....utk habuan chik la dan hubby...anak2 kami tak beri makan kepala ikan...tak sesuai..hehehhe...selalunya kepala ikan merah la yg menjadi pujaan hati.....tak mahal dalam RM10 jer satu kepala ikan sederhana besar....campur dengan harga bahan2 utk sediakan tak sampai pun RM20 utk semangkuk kari kepala ikan. Kalau pi makan kat kedai mau berganda harganya....apapun berbaloi masak sendiri.....hehehhe...


kari kepala ikan ni chik la masak sendiri tau....

Menu istimewa kedua, mee kuah hasil masakan en hubby....thats why I loveee him soo much..che abang memang pandai masak....memang sedap !!!...kuah mee kami guna isi udang lipan....best..tapi tak sempat nak snap udnag tu...dah masuk dlm periuk utk direbus.....next time buat chik la snap yer....


bahan2 sampingan...


kuah mee yg dah siap..hmmm..best..


semangkuk mee yg belum disiram dgn kuah


walla....huhu..tak sabar nak ngap....

Ok nanti chik la update pulak hasil jahitan manik chik la yg terkini......tunggu yer..... :)

You Might Also Like

6 comments

  1. aduh ... menyentap smp ke perut .. sedapnyaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  2. isyh......terliur gak ni! K.ani pun x bg anak2 mkn kepala ikan....org kata akan jd pelupa nanti :)

    ReplyDelete
  3. nieza:tenkiu tenkiu....kalau mai utara bagitau leh kita makan2

    kak ani: memang anak2 tak bagi mkn kepala ikan...tp mak ayah dia hehhee tak tolak.....:)

    ReplyDelete
  4. sedapnya nampak mee udang tu.. teringat mee udang kat kampung hubby...

    bila hang nak update gambar manik.. nak cari idea jahit kat baju nih...

    ReplyDelete
  5. Na : aku buat mee kuah la..tp kalau letak udang besor2 tu leh jugak jadi mee udang..hahhaa..bila balik jom pi pekena mee udang pulau sayak..
    Manik nanti sehari dua lagi aku update...

    ReplyDelete
  6. kalu kami p utara nanti jgn lupa lupa buat kami mee kuah..buleh???

    ReplyDelete

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook