~AsAm PeDaS KePaLa IkAn~

Tuesday, February 09, 2010

Hari ni abis lunch cepat pulak....dpd dok layan mata ni baik chik la update blog. Semalam balik kerja teringin nak masak asam pedas. Ada kepala ikan yg hubby dpt masa fishing trip hari tu....sebelum punch card balik smlm, kat opis dah pesan kat pembantu rumah...tolong keluarkan tu...mesin ni..potong tu...ni...hehhe....
Sampai rumah lebih kurang 6.20 terus bersilat kat dapur. Siapkan lauk utk anak2 dulu sbb depa nak kena pi tuition sebelum jam 8....pastu barulah siapkan  lauk utk yg dewasa pulak....still manage to complete before 7.45pm....
Pas settle maghrib, by 8.30 layan dinner plak dengan hubby.....ok layan dulu gambar lauk utama malam tadi...

****asyik cite makan2 jer chik la ni yerk......hehhe

You Might Also Like

10 comments

  1. asam pedas ni kalau buh daun kesum lebih mmg wangi sagtt bau dia..

    ReplyDelete
  2. menggoda nampak asam pedas itu...i pun suka kalau taruk daun kesum byk2

    ReplyDelete
  3. Liana & zarin: memang best boh daun kesum byk + bunga kantan..wangi jadinya....weekend ni nak balik ambil lagi daun kesum kat kg..:)

    ReplyDelete
  4. salam azi....fav kita org jugak asam pedas ni....tp anak2 suka asam pedas telur ikan :)

    ReplyDelete
  5. fuh berasap pulak tekak ni..slurppp..teringinnyeeeee

    ReplyDelete
  6. kak ani : azi org melaka..asam pedas memang tak lepas..dulu hubby tak berapa suka sekarang dah jd fovourite..he

    ReplyDelete
  7. sedapnya nampak asam pedas kau tuh ..lapar dibuatnya

    ReplyDelete
  8. feveret anaaaaa... sodapnyeeee.. huhu

    ReplyDelete
  9. tergoda hajar tengok asam pedas akak ni... sedapnyer... peberet hubby hajar ni.. ;d

    ReplyDelete

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook