chik la ~ ChIcKeN cHoP ~

Monday, January 11, 2010

Apa yg kami buat weekend baru ni.....hehe..takde apa yg menarik. Hubby and the geng pergi fishing trip. So tinggal kat rumah ngan anak2.....nak buat ape?....semalam masa ke pasar malam (aktiviti setiap minggu sambil tunggu anak2 pi kelas Kumon..hehhe..aci tak mak dia masukkan kelas pada hari ada pasar mlm so sambil tunggu depa habis kelas mak dia pi rikki bekalan bahan mentah...hahaha) ..chik la teringat nak buat chicken chop...so beli siap ayam, suruh potong utk buat CC. Pastu singgah beli bahan2 utk side menu...brokoli, jagung, carot....bahan2 lain rasanya ada kat rumah.

So sabtu masa hubby p fishing trip, chik la dan anak2 menjamu selera makan CC buatan sendiri. Ni kali kedua buat sendiri.....masa 1st time tu hubby dah makan dan siap complen2 lagi tambah tu....kurang kan ni..hehhe..biasa la bila en suami pakar memasak.....

Hasilnya.......emmmm..yum..yum....kami makan agak lewat, pagi chik la buat speghetti goreng buat alas perut....sbb plan nak buat CC lewat sikit....so kenyang sampai malam......


ni la dia CC chik la......

p/s: minggu ni hampir seminggu pulak la kami makan hasil tangkapan hubby ... lupa nak snap gambor...next time..hehhe

You Might Also Like

4 comments

  1. fuh sedapnya chicken chop

    ReplyDelete
  2. liana : yum..yum....ni nak blajar buat pizza lak..bila agaknya..hehhee

    ReplyDelete
  3. azi goreng chicken chop ni guna tepung apa ye? sbb selalu k.ani beli yg dah siap jer...hehehe

    ReplyDelete
  4. kak ani : azi guna tepung gandum jer...sebelum tu celup dlm telur dulu....azi copy resepi kat sini http://rinnchan.fotopages.com
    pastu ubah2 sikit ikut citarasa sendir...he

    ReplyDelete

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook