BiLa KeRaJiNaN mElAnDa.....

Tuesday, January 19, 2010



Bila kerajinan melanda maka chik la pun mula la buat macam2...hehhee...
Ni cerita week end baru ni....sabtu tak gi mana dok kat rumah layan anak2..layan tv...layan manik....
Ahad...ajak hubby balik kg pi carik bahan mentah ie ikan2 segar kat pasar....so disebabkan tade apa kerja lain nak buat dan secara kebetulan anak2 tak sekolah sempena cuti ulangtahun sultan kedah....hubby pun setuju la dengan idea chik la....
Pagi chik la dah siap buat nasik lemak habuan makan pagi + tengahari......siap nasik lemak. teringin pulak nak buat kek batik...ni hasil lawatan ke blog kawan2 la....kejap jer buat kek batik ni...campak tu campak ni gode2 sikit..tuang dlm bekas tekan2 dia masuk dlm peti ais.....sblm blk kg dah siap boleh potong dan makan..hehhe....seronok tengok anak2 suker...hmmmm boleh buat lagi....tungguuu....



ni dia kek batik chik la

Dalam perjalanan pulak, kerajinan jugak melanda anak daraku yg kecil....sibuk mengala buku warna nya yg akan diusung walau ke mana juga dia pergi.....ok la ..mak dia layan jer.....



adik tengah sibuk mewarna dlm kereta beralaskan kaki comelnyer...

Dan masih dlm  mood rajin, semalam lepas balik kerja ..teringin  nak buat mee goreng....sambil tu ternampak pulak ubi keledek yg kami sambar masa di pasar semalam....kupas dan rebus dia.....lepas buat mee goreng, chik la adunkan pulak kuih keria......hmmmm mee goreng lupa nak snap ...ni dpt tangkap gambar kuih keria jer tu pun last kopek punyer.....angkat2 dpd kuali anak2 dah chop sorang satu..dua...tiga...chik la buat lebih simpan utk sarapan pagi tadi, so pagi ni kakak pi sekolah bawa bekal kuih keria.....hmmmm...hari ni????.....masih ada saki baki mood rajin....tengok la petang nanti.......



dah tinggal ni ja kuih keria, baru teringat nak snap..hehhe

You Might Also Like

7 comments

  1. betul tu azi, kalau mood tgh rajin mcm2 kita nk dan boleh buatkan..

    ReplyDelete
  2. kalau mood rajin & pandai masak, seronok la kan macam2 bole buat. kalo macam saya ni. kene belek buku resepi baru leh start. :D kek batik tu mmg menu wajib di bulan ramadhan :)

    ReplyDelete
  3. zarin : ye la bila mood rajin semua menjadik...hahha..tp azi ni kannya rajin selalu..haha...

    alya : akak pun selalunya kena tengok resepi gak....a few kuih jer yg memang dlm kepala sbb dah di tren dpd sekolah lagi...

    ReplyDelete
  4. Rajin memasak....eynda suka masak2 tapi tak rajin :-p

    ReplyDelete
  5. eynda : ahaks...kannya rajin sangat...sesekali jer....dah benda ada kat rumah, kalau tak settlekan nanti hubby kata...len kali tak mau beli apa2 ..hahhaa

    ReplyDelete
  6. rajin nya Cik La... macam-macam kuih ko buat :-)

    ReplyDelete
  7. Na : tu la bila kerajinan melanda...layan jer....hehe...tp hari ni rasa cam nak suruh zul blanjer makan jer..hahhaha

    ReplyDelete

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook